NavMenu

"Mercator" planira prihod od 2 mlrd USD u 2005 god. i dobit istu kao i 2004.

Izvor: Progressive Sreda, 02.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Vodeći slovenački trgovački lanac "Mercator" objavio je rast prihoda od 13,7 %  u 2004. godini, ili 1,9 mlrd USD. Iako je dobit povećana za 11,8 %, odnosno, za 33 mil USD, to je još uvek ispod planiranih ciljeva, postavljenih u 2003. godini, a kojima je predviđena zarada od 43,4 mil USD.

 

"Mercator" je krajem 2004.  godine upozorio da neće ostvariti planiranu dobit, zbog integracije tek preuzetih kompanija i proslave 55. godišnjice postojanja tvrtke. Mercator očekuje ove godine još oštriju konkurenciju, pa predviđa svoj rast od svega 2 %  i ukupan prihod od 2 mlrd USD, ali i istu dobit kao 2004. godine.

 

Mercatorova glavna tržišta ostaju i dalje Hrvatska, Srbija i BiH, na kojima kompanija očekuje rast prodaje. Mercator trenutno ostvaruje 13,3 %  prodaje u ovim zemljama, a cilj mu je da dostigne 30 %.

 

Prema rečima Zorana Jankovića, predsednika Uprave Mercatora, cilj im je da u Hravtskoj i Srbiji ostvare 40 %  prihoda, a u ovoj godini 20 %. Janković je takođe nagovestio da je `bacio oko` na makedonsko i bugarsko tržište, kao i da analizira potencijale u Rumuniji, Moldaviji, Ukrajini, Džordžiji i Azerbejdžanu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.