NavMenu

Reciklaža kertridža - "Dama Service" širi franšiznu mrežu u Srbiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.11.2010. 12:13
Komentari
Podeli

Osim što doprinosi zaštiti životne sredine i smanjuje troškove poslovanja, reciklaža kertridža je i veoma unosan posao, u kom se investicija isplati za oko godinu dana. O tome svedoče partneri italijanske "Dama Service", koji na našem tržištu putem franšize uspešno posluju već nekoliko godina. Kompanija je svoju tehnologiju ustupila preduzećima u Pančevu, Beogradu i Šapcu, a početna ulaganja za opremanje tzv. laboratorije za reciklažu laserskih ili ink jet štampača kreće se od 15.000 do 40.000 EUR, kazao je na početku razgovora za "eKapiju" Danilo Sasso, direktor "Dama Service".

- "Dama Service" ima više od decenije iskustva u reciklaži kertridža, kao i prodaji mašinske opreme i opreme za štampu. Na tržištu štamparskih usluga je od 1993. godine i specijalizovana je za distribuciju delova i komponenti za laserske i ink jet tonere. Takođe dizajnira i proizvodi specijalizovane mašine za industriju recikliranja i partner je većini najistaknutijih reciklera u Italiji i Evropi kojima dostavlja testirane proizvode, najsavremeniju tehnologiju, uz konstantno savetovanje i podršku - kazao je Danilo Sasso.

"Dama Service" primaocima franšize nudi tzv. laboratorije, odnosno mašine za reciklažu, repromaterjal i neophodnu stručnu i marketinšku podršku. Prema rečima Sassa, reciklaža je veoma isplativ posao:

- Nov kertridž za za laserske štampače košta oko 40 EUR, a recikliran se prodaje u pola cene, dakle 20 EUR. Naši troškovi recikliranja su 5 EUR, dakle zarada po kertrižu je 15 EUR. Za ink džet tonere zarada je niža, jer je i njihova cena povoljnija. Novi koštaju 13 EUR, a 6 EUR reciklirani, dok su naši troškovi oko 1 EUR. Naš savet je da se počne reciklaža laserskih kertridža jer ih ima više na tržištu. Praksa je pokazala da se investicija uglavnom vraća za oko godinu dana, a za početak posla dovoljno je dvoje zaposlenih.

"Dama Service" poseduje sertifikate ISO 9001/14001 i posluje širom Evrope - u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumuniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.