NavMenu

Digitalizuje se proces dobijanja energetske dozvole - Od novembra sve ide preko eUprave

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.06.2022. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Marek Levak)
Digitalizacija procesa dobijanja energetske dozvole uvodi se od 1. novembra 2022. godine, utvrđeno je novim Pravilnikom o razmeni dokumenata i podnesaka tokom sprovođenja postupaka u vezi sa energetskom dozvolom, licencom za obavljanje energetske delatnosti i saglasnošću za skladištenje i snabdevanje za sopstvene potrebe. Reč je o procesu koji sprovode Ministarstvo rudarstva i energetike i Agencija za energetiku.

Zahtevi će se podnositi u elektronskom obliku preko portala eUprava. Među dokumentima koja će se dostavljati elektronskim putem su zahtevi kojima se pokreće postupak:

- zahtev za izdavanje, produženje, izmenu ili ukidanje energetske dozvole,

- zahtev za izdavanje, izmenu ili ukidanje licence za obavljanje energetske delatnosti,

- zahtev za izdavanje ili izmenu saglasnosti za skladištenje i snabdevanje za sopstvene potrebe.

Takođe, elektronski se dostavljaju i dokumenta kojima se dokazuje ispunjenost uslova za izdavanje, produženje ili izmenu dozvola.

Izuzetak su strana pravna lica, pa dokumenti i podnesci koje dostavlja strano pravno lice, dostavljaju se u papirnoj formi, predajom na adresu pisarnice nadležnog organa ili preporučenom pošiljkom putem poštanskog operatora.

Uredna dostava podnesaka i dokumenata se dokazuje elektronskom potvrdom, u skladu sa zakonom kojim se uređuje elektronska uprava. Podnosilac će rešenja i druga dokumenta dobiti u Jedinstveni elektronski sandučić, koji je otvoren nakon registracije na eUpravi.

Administrativna taksa za zahtev za izdavanje rešenja i za izdavanje rešenja takođe se plaća elektronskim putem preko portala eUprava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.