NavMenu

Avionom iz Srbije do pet letnjih destinacija za manje od 100 EUR

Izvor: Euronews Srbija Ponedeljak, 30.05.2022. 11:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: lucadp/shutterstock.com)Ilustracija
Paket aranžmani za letovanje poskupeli su ove sezone u gotovo svim turističkim agencijama, avio karte pogotovo, a zbog visokih cena goriva i oni koji planiraju automobilom da odu na odmor, moraće da izdvoje veću sumu u odnosu na prethodne godine. Ipak, u pojedinim aviokompanijama i dalje mogu da se pronađu povoljni letovi do prelepih letnjih destinacija.

Brzi i vešti putnici mogu da pronađu povratne avio karte za manje od 100 EUR iz Beograda ili Niša do Nice, Rima, Krfa ili čak Santorinija. Neophodna je samo fleksibilnost po pitanju datuma i eventualno odricanje velikih putnih kofera.

Euronews je izdvojio pet destinacija za koje trenutno mogu da se pronađu avio karte za manje od 100 EUR. Neophodno je napomenuti da se cene karta relativno brzo menjaju, stoga je moguće da će pojedini letovi poskupeti.


Vikend na Santorijinu

Simbol Grčke, ostrvo sa kog osvane na hiljade primamljivih fotografija na društvenim mrežama svakog leta, verovatno je na vrhu liste želje mnogim putnicima. Aviokompanija Wizz Air trenutno nudi povratne avio karte iz Beograda za 9.408 dinara, od 12. do 15. avgusta.

Jedan produženi vikend verovatno ne može da zameni uobičajeno sedmodnevno odmaranje na peščanoj plaži, ali može biti doviljno za obilazak Fire i Oie, odnosno za posetu čuvenih plaža sa crnim peskom.

U cenu ove karte uključen je samo jedan besplatni ručni prtljag, veličine jednog ranca, sa maksimalnim dimenzijama od 40 x 30 x 20 cm. Moguće je i dokupiti torbe sa maksimalnom težinom od 10, 20 ili 32 kg, čije cene takođe mogu da variraju.

Smeštaj za dve osobe u ovom vremenskom periodu moguće je pronaći za oko 15.000 dinara.


Četiri dana na Krfu

Sličan produženi vikend na drugom grčkom ostrvu može da se organizuje od 5. do 8. juna kada povratna karta aviokompanije Ryanair na relaciji Niš - Krf košta oko 30 EUR.

U ovoj aviokompaniji putnici koji kupe karte imaju pravo na ručni prtljak dimenzija 40 x 52 x 20 cm. Cena čekiranja kofera do deset kilograma kreće se između 13 i 24 EUR, a koferi teški između deset i 20 kilograma, mogu da koštaju od 21 do 40 EUR. Cene mogu da budu veće ukoliko putnik prijavi kofer tek na aerodromu, a ne tokom kupovine karata.

Na jednom od najlepših jonskih ostrva sa azurnim morem i vrelim peščanim plažama, smeštaj može da se pronađe već od 10.000 dinara za dve osobe na tri noćenja.


Izlet u modnoj prestonici Italije

Kad neko pomisli na Milano obično su prve asocijacije italijanska moda, čuvena kategrala u centru grada, Da Vinčijeva "Tajna večera", fubal i autentična italijanska pica.

Sve to moguće je iskusiti u okviru kratkog putovanja, a preko Rajenera, trenutno mogu da se rezervišu povratne karte iz Niša za 72 EUR po osobi od 12. do 16. juna. Smeštaj za dve osobe, može se pronaći za 30.000 dinara na četiri noćenja.


Odmor na Azurnoj obali

Avio kompanija Vizer, nedavno je uvela let od Beograda do Nice, prelepog grada na jugu Francuske, odnosno na obali Sredozemnog mora. Povratna karta od 7. do 14. juna trenutno košta 11.686 dinara po osobi, tako da svi oni koji su odavno sanjarili o tome da jedno leto provedu u ovoj prelepoj mediteranskoj destinaciji, mogu to da učine, za relativno pristojnu cenu.

Prema podacima na poznatoj platformi za rezervisanje smeštaja u istom ovom vremenskom periodu mogu da se pronađu apartmani za 35.000 - 40.000 dinara za dvoje, odnosno hosteli za 20.000 dinara.


Nedelju dana u veličanstenom Rimu

Kažu da svi putevi vode u Rim, a od 14. do 21. jula omogućen je i jedan jeftin put iz Beograda, aviokompanijom Vizer za 7.408 dinara. Iako takozvani grad večnosti na svakom koraku nudi novu zanimljivost ili sitan trag istorije, najosnovnije znamenitosti, poput Koloseuma, Španskih stepenica, fontane Trevi, mogu da se obiđu u nedelju dana.

Smeštaj u ovom vremenskom periodu može da se pronađe već i od 40.000 dinara za dve osobe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.