NavMenu

Vlada nije razmatrala privatizaciju Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela

Izvor: Pobjeda Petak, 27.05.2022. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/roemi62)
Vlada do sada nije razmatrala opciju moguće prodaje paketa akcija u hotelsko-turističkim preduzećima Sveti Stefan hoteli i HG Budvanska rivijera, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Vlada i državni fondovi vlasnik su 58% akcija u obje firme. Sveti Stefan hoteli su formirani izdvajanjem iz HG Budvanska rivijera kako hoteli Sveti Stefan i Miločer ne bi išli u privatizaciju sa ostatkom firme. Ta su dva hotela u dugoročnom zakupu kompanije Adriatic properties.

Iz Ministarstva navode da je prije donošenja bilo kakve odluke neophodno preduzeti niz pripremnih aktivnosti.

- Prije svega, odraditi detaljnu analizu koja će sadržati sve argumente za i protiv eventualne prodaje. O ovom pitanju potrebno je uspostaviti dijalog i donijeti odluku zajedno sa svim relevantnim institucijama koje posjeduju akcije pomenute hotelske grupacije - rekli su iz Ministarstva.

Iz Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje do juče nijesu odgovorili na pitanje Pobjede da li će prodati svoje akcije u tim preduzećima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.