NavMenu

U Pirotu predstavljeni detalji projekta Znanjem do posla

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2022. 17:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Novi javni poziv za poslodavce za obuke na radnom mestu, projekta "Znanjem do posla", predstavljen je danas u gradskoj upravi u Pirotu.

- Platforma za obuke na radnom mestu ovog novog javnog poziva ima tri programa obuka na koji poslodavci mogu da se prijave. Jedno je kao i dosad klasična obuka na radnom mestu, drugi je program kraće radne prakse i treće i što je najvažnije, a nismo to imali do sada je sticanje kompetencija u određenom zanimanju u kompanijama - rekao je viši savetnik projekta Boris Majstorović.

On je naveo da je saradnja sa Udruženjem Osveženje i Job Info centrom u Pirotu, koji su partneri na projektu, izuzetna.

- Radimo sa šest brokerskih organizacija u različtim delovima Srbije. Oni nas uvek prijatno iznenade nivoom koji su dostiglu u saradnji sa kompanijama, školama i mladima - rekao je Majstorović.

Dodao je kako očekuju dobar odziv poslodavaca na ovaj javni poziv, ne samo iz Pirota, već iz Babušnice i celog Pirotskog okruga.

Predstavnica Job Info centra Ana Petrović kazala je da je ovaj javni poziv nova šansa za poslodavce, ali i za mlade ljude.

Petrović je ukazala da mladi kroz ove obuke dobijaju šansu da uđu u kompanije, da rade sa iskusnim mentorima, da nauče posao, da osete radnu atmosferu i da posle obuke dobiju potrebna znanja.

Ona očekuje i ovog puta dobar odziv kompanija, budući da je ranije učestvovalo deset kompanija sa 12 zanimanja.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da Pirot podržava ovaj projekat koji se uspešno realizuje u ovom gradu već sedam godina.

Prema njegovim rečima, pored javnog poziva projekta "Znanjem do posla", Lokalni akcioni plan zapošljavanja Pirota, predvidja obuke na radnom mestu za deficitarna zanimanja.


- Raspisan je javni poziv za ove obuke. Više od 20 miliona dinara grad Pirot godišnje izdvaja za samozapošljvanje. Ovakvi javni pozivi kompanijama su podrška politici grada u zapošljavanju - kazao je Colić, dodajući da ovaj projekat poslodavcima olakšava da dodju do kvalitetne radne snage i da Job Info centar pruža podršku gradu.

Novi javni poziv za poslodavce objavljen je u aprilu. Preko ovog projekta poslodavcima se pruža finansijska i tehnička podrška za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje.

Poslodavcima će biti olakšan proces izbora, obuke i zapošljavanja novih radnika.

Projekat je osmogodišnji partnerski projekat vlada Švajcarske i Srbije.

Pirot je jedan od pet gradova u Srbiji u kojima se već sedam godina uspešno realizuje projekat "Znanjem do posla".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.