NavMenu

Yamaha predstavlja novi inovativni dizajn za električni moped

Izvor: TechLifestyle Subota, 21.05.2022. 08:49
Komentari
Podeli
(Foto: Nadine Shaabana/Unsplash)
Sa šest novih električnih dvotočkaša kojima može da se pohvali, Yamaha je napravila veliki iskorak i potvrdila svoju posvećenost lakim električnim vozilima od električnih bicikala do električnih skutera od 50cc i 125cc. Možda najveća zvezda među novitetima je dvotočkaš radikalnog izgleda po imenu Yamaha B01.

Njegov upadljivi ram ima prostor kroz koji možete zakoračiti i odlično se uklapa u kategoriju električnih mopeda sa svojim velikim gumama i centralno postavljenim elektromotorom povezanim sa pogonom na pedale. Zapravo, ovaj moped izgleda tako dobro da čak i podseća na još jedan nedavno predstavljeni električni motocikl – Fantic Issimo. Kako stvari stoje, Yamaha je izgleda sklopila partnerstvo sa kompanijom Fantic, što je rezultiralo time da Issimo nađe svoj put do Yamahine pozornice ukrašen novom Yamaha značkom, prenosi TechLifestyle.


Električni bicikli za šljunak, drum i planine

Yamaha je takođe predstavila i tri električna bicikla u kategorijama bicikala za šljunak, drum/prevoz do posla i planinskih bicikala.

Bicikl za šljunak je Yamaha Wabash RT, a bicikl za prevoz do posla je Yamaha CrossCore RC. Oba bicikla imaju isti srednji pogonski motor od 500 W koji je razvila Yamaha, kao i iste baterije od 500 Wh. Treći, planinski električni bicikl sa full vešanjem delovao je kao da je maskiran u neku vrstu digitalne kamuflaže.

Iako su ga u timu Yamaha Motor Europe predstavili kao novi model, on je možda nov samo za Evropljane jer neodoljivo podseća na model Yamaha YDX Moro. Taj e-bicikl koristi inovativni wishbone ram koji skriva zadnje vešanje unutar dvodelne gornje cevi. To je pametan način da se poveća hod vešanja i istovremeno uštedi mnogo prostora za bateriju.


Ekvivalenti električnih skutera od 50cc i 125cc


Yamaha E01 koncept je konačno lansiran kao novi NEOS. I drugi NEOS skuter je takođe predstavljen pored naslednika modela E01, ali nismo dobili detaljnije tehnološke specifikacije ni za jedan od ova dva modela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.