NavMenu

Krešimir Kučko predložen za novog direktora kompanije ToMontenegro

Izvor: Pobjeda Petak, 20.05.2022. 14:36
Komentari
Podeli
(Foto: Air Montenegro)
Odbor direktora kompanije ToMontenegro predložio je resornom ministarstvu da za novog direktora državne avio-kompanije izabere Krešimira Kučka, saznaje Pobjeda iz izvora u Vladi.

Taj predlog stigao je u ponedjeljak na imejl adresu kabineta novog ministra Ervina Ibrahimovića, a poslao ga je šef Sektora ljudskih resursa ToMontenegra Danilo Popović. Bord avio-kompanije imao je do juče rok da predloži kandidata za novog direktora, po konkursu od 18. marta.

Dostavljeni prijedlog razlikuje se od aprilskog, kada su od tadašnjeg ministra Mladena Bojanića i državnog sekretara za saobraćaj Zorana Radunovića tražili da obave finalne intervjue sa tri kandidata - Kučkom, Vukadinom Stojanovićem i Danilom Lakićem i da nakon toga odluče koga će izabrati. To su, prema nezvaničnim informacijama Pobjede, Bojanić i Radunović odbili.

Zbog čega su se predomislili juče nijesu komentarisali u ToMontenegru. Stojanović i Lakić imejlom su obaviješteni da nijesu prošli na konkursu, iako im je prethodno rečeno da su ušli u drugi krug i da ih očekuje finalni intervju, koji nije obavljen.

Izvor iz Vlade Pobjedi je kazao da će o izboru novog direktora odlučiti na nekoj od narednih sjednica, dok je iz resornog ministarstva saopšteno da nijesu pripremili materijale i da će naknadno o tome obavijestiti javnost.

Kučko je bio jedan od deset kandidata koji su se prijavili za posao. On je vodio Kroacija erlajnz od 2012. do 2017. godine i uspio smanjiti milionski gubitak, optimizovati broj zaposlenih i otvoriti nove linije. Uprkos restruktuiranju koje je sproveo, Kučkov mandat u Kroacija erlanzu pratio je niz upitnih odluka zbog kojih hrvatski avio-prevoznik nije uspio unaprijediti poziciju na tržištu. Nakon Kroacije, zapošljava se kao direktor bahreinske kompanije Gulf er, u kojoj je do januara prošle godine bio direktor, a trenutno je savjetnik njihovog borda.


Stojanović je bivši zamjenik komercijalnog direktora Montenegro erlajnsa, a trenutno je direktor i accountable menadžer međunarodne organizacije za obuku pilota i obavljanje vazdušnog saobraćaja Airways Aviation. Lakić je službenik MKI.

Visoka naknada

Izvor Pobjede u Vladi nije precizirao iznos plate koju je tražio Kučko kako bi preuzeo avio-kompaniju koja je prošlu godinu završila sa pet miliona eura gubitka. Izvjesno je, kako je potvrđeno, da neće pristati na manju zaradu od bivšeg direktora ToMontenegra Predraga Todorovića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.