NavMenu

Raspisan tender za gradnju nove trase puta od Tjentišta do Broda na Drini - Vrednost radova prelazi 12,5 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 16:45
Komentari
Podeli
Foča (Foto: novak.elcic/shutterstock.com)Foča
Javno preduzeće Putevi RS objavilo je tender za izvođenje radova i projektovanje za izgradnju nove trase magistralnog puta M-20, Gacko – Foča, poddionica Tjentište – Brod na Drini i mosta preko rijeke Drine po sistemu "ključ u ruke".

Vrijednost ugovora je, kako se navodi u tekstu tendera, 25.641.025 KM.

U skladu sa prostornim planom RS do 2025. godine prema kojem je planirana izgrandnja putne komunikacije od Višegrada ka Trebinju, u toku je razvojna faza projekta za izgradnju trenutno najkritičnije dionice tog pravca, tačnije od Tjentišta do Broda na Drini.

Završena je izrada generalnog projekta u okviru kojeg je razradom više varijantnih rješenja i analiza izabrana najoptimalnija varijanta nove trase dijela magistralnog puta MI-109 (stara oznaka je M-20), od Tjentišta do Broda na Drini. Usvojeno rješenje nove trase je projektovano od Tjentišta, odakle prati tok rijeke Sutjeske, na početku desnom stranom, a zatim prelazi na lijevu stranu Sutjeske sve do Kosmanskog polja, u zoni ušća rijeke Sutjeske u rijeku Drinu. Trasa na ovoj lokaciji prelazi rijeku Drinu i spaja se sa magistralnom putem MI-111, dionica Brod na Drini 2 - granica BH i CG.

Ukupna dužina novoprojektovane trase je 11 kilometara.

Sve detalje tendera pogledajte OVDJE.


Dionica Tjentište-Brod na Drini dio je magistralnog puta Gacko-Foča. Do sada je na ovom putnom pravcu izgrađena dionica puta Klinje-Desivoje (iz pravca Gacka prema Foči) i dionica Vrba-Sastavci (sa tunelom kroz Čemerno). Za projektovanje i izgradnju su preostale dionice puta Avtovac-Klinje, Desivoje-Vrba, Sastavci-Tjentište i Tjentište-Brod na Drini.

Saobraćajnica Gacko-Foča je vrlo važna putna komunikacija koja spaja Hercegovinu (u produženom smislu i dio crnogorskog primorja tj. Herceg Novi) sa Sarajevom i dalje Bijeljinom, istočnim dijelom Republike Srpske i Srbijom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.