NavMenu

Kompanija Jedinstvo angažovana za sanaciju klizišta u Užicu - Vrednost posla 110.000.000 dinara

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 12:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AJP/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je današnjim potpisivanjem ugovora kojim će se regulisati finansiranje sanacije klizišta u Užicu napravljen još jedan korak u trajnom rešavanju problema meštana u naselju Koštica.

Momirović je tom prilikom izrazio uverenje da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku, dodavši da zadatak države nije samo izgradnja auto-puteva i brzih pruga, već i učešće u rešavanju svih problema koji ne mogu biti regilusani iz različitih razloga – zbog nedostatka resursa ili kapaciteta na lokalu ili određenom regionu.

Ugovor je sa resornim ministrom potpisala gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem trajno rešio.

- Klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem, a trenutno je ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ugovorom o prenosu finansijskih sredstava između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Užice, to ministarstvo se obavezuje na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansira ukupni iznos od 110.000.000 dinara.

Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je kompanija Jedinstvo Užice.

Momirović je nakon potpisivanja ugovora o svim aktuelnim pitanjima održao i radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu, a zatim će obići radove na renoviranju železničke stanice Užice.


On će obići i deonicu Kokin Brod–Pribojska banja, gde su radovi na rekonstrukciji puta, u ukupnoj dužini od 25,81 kilometar, započeti septembra 2021. godine, a uključena su dva izvođača – Novi Pazar put i Putevi Užice.

U saopštenju se navodi da je vrednost ugovorenih radova koje izvodi Novi Pazar put 451.186.142 dinara za trasu u dužini 10,04 kilometara i da je do sada urađeno preko 75% vrednosti radova.

Predračunska vrednost radova koje izvodi AD Putevi Užice iznosi 369.607.044 dinara za trasu u dužini 8,157 kilometara, a do sada je realizovano približno 55 % vrednosti radova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.