NavMenu

Srpska vina i rakije na sajmu u Diseldorfu

Izvor: eKapija Subota, 14.05.2022. 12:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)Ilustracija
Domaći proizvođači vina i rakije nastupiće na Međunarodnom sajmu vina i alkoholnog pića "ProWein" u Diseldorfu u Nemačkoj, od 15. do 17. maja, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije korona virusa.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije na srpskom nacionalnom štandu predstaviće se 14 izlagača iz naše zemlje, osam vinarija i šest destilerija.

Posetiocima sajma i potencijalnim ino-partnerima, vina i rakije će predstaviti "Vinarija Trivanović", "Vinarija Alkesić", "Doja/Tody", "Vinarija Virtus", "Rubin", "Temet", "Vinarija Čoka Plus", "PP Erdevik", kao i "Promont grupa", "RB Global", "Jelički Dukat", "Akov", "Simex Original" i "Veljko i sinovi 1994".


Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu, navedeno je u saopštenju PKS.

Međunarodni sajam ProWein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Prethodno održan sajam posetilo je više od 61.500 posetilaca iz 142 zemlje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.