NavMenu

Održano Gala veče Francusko-srpske privredne komore

Izvor: eKapija Petak, 13.05.2022. 16:39
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Chen Yunyu)
Francusko-srpska privredna komora održala je sinoć tradicionalno Gala veče za svoje firme članice, partnere i prijatelje Komore. Događaj je ove godine za temu imao Kabare, pa su zvanice mogle da uživaju u programu koji su osmislili scenski umetnici sa tačkama plesa i mađioničarskih trikova. Istom prilikom, Komora je dodelila godišnje Grand Prix nagrade u dve kategorije kao i specijalne nagrade za članove.

Na samom početku, gostima se obratio predsednik Komore Dragan Stokić, koji se zahvalio na podršci sponzorima i zvanicama što su još jedno Gala veče učinili mogućim, istakavši da su članice komore uvek bile, i biće stub komore. Takođe je naglasio da je ove godine poseban fokus aktivnosti komore usmeren ka Zelenoj agendi, te da je komora, da bi podržala srpsku privredu u njenoj zelenoj tranziciji, odlučila da pokrene projekat The Quest For Net Zero, i najavio nekoliko konferencija, vebinara, okruglih stolova na tu temu do kraja godine.

Ambasador Francuske Pjer Košar podsetio je u uvodnom obraćanju da srpsko-francuski ekonomski odnosi konstantno jačaju a naša saradnja širi novim, velikim projektima. Zahvalio se francusko-srpskoj poslovnoj zajednici na radu na jačanju ovih odnosa kao i učešću francuskih preduzeća u brojnim društveno-odgovornim projektima. Takođe je skrenuo pažnju na važnost evropske integracije Srbije, kao i nastavak snažne podrške Francuske evropskom putu Srbije.

Francusko-srpska privredna komora zatim je dodelila godišnje Gran Pri nagrade najboljim kompanijama i pojedincima. Nagradu Gran Pri za "Inovacije" osvojila je Mikroelektronika za projekat pod nazivom Planet Debug, prvo na svetu Hardware as a service rešenje za udaljeni pristup. U kategoriji "Društveno-odgovorno poslovanje", nagrada je pripala kompaniji OTP Banka Srbija, za projekat Generator Zero, posvećen podršci i nagrađivanju inovacionih projekata koji predstavljaju odživa rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice. Komora je dodelila i dve specijalne nagrade za poseban doprinos radu komore, prva je pripala kompaniji Belgrade Airport (Vinci), za najaktivnije preduzeće u prethodnoj godini, dok je druga nagrada dodeljena pojedincu koji je najviše doprineo promociji Francusko-srpske privredne komore, i otišla je u ruke Nebojše Nedeljkovića, iz kompanije Mecafor.


Na večeri su nastupili umetnici Pozorišta na Terazijama, Mađioničari Piksi i Zeka i Đ Miš Millie. Gala veče održano je u prostoru Kopernikus 610.

Pre ceremonije otvaranja, zvanice su se okupile na koktelu gde su uživali, uz zvuke violine od strane Golden Noise, sa fantastičnim pogledom na Kalemegdan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.