NavMenu

Ministarstvo privrede: Unapređenje saradnje Srbije i Švajcarske kroz rast investicija

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.05.2022. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: Printskrin/Youtube)
- Švajcarska je već deset godina jedna od 5 zemalja sa najvećim neto ulaganjima nerezidenata u Srbiju - istakla je ministarka privrede Anđelka Atanasković prilikom predstavljanja programa saradnje između Republike Srbije i Švajcarske.

Prema rečima ministarke privrede Anđelke Atanasković, jedan od pokazatelja izvrsne saradnje Srbije i Švajcarske pokazuje i potisivanje ugovora o donaciji nove Informacione platforme između Ministarstva privrede Republike Srbije i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove zakazano za petak, 13. maj, navedeno je na portalu Ministarstva privrede.

Ona je dodala, da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje Srbije sa Švajcarskom.

- Taj prostor pre svega prepoznajemo kroz rast priliva švajcarskih investicija, posebno kroz grinfild projekte, ali i veći obim učešća u procesu privatizacije preduzeća iz portfolija Ministarstva privrede - navela je ona.

Švajcarske firme u Srbiji danas zapošljavaju više od 12.000 radnika.

- Posebno bih naglasila da je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, samo u prva dva meseca ove godine iz Srbije u Švajcarsku ostvaren izvoz vredan od 28,9 mil EUR, što predstavlja rast od 18,9% u odnosu na isti period 2021. godine. U istom periodu, uvoz iz Švajcarske uvećan je za 93,3% i dostigao je iznos od 86,6 mil EUR - naglasila je Anđelka Atanasković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.