NavMenu

Firma D&SS iz Mostara dobila koncesiju za izgradnju fotonaponskih elektrana u Stocu

Izvor: eKapija Utorak, 10.05.2022. 16:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/mrganso)Ilustracija
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona donijela je odluku o dodjeli koncesije privrednom društvu D&SS iz Mostara za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekt fotonaponske elektrane LUX 1, LUX 2, LUX 3 i LUX 4, na lokaciji Gospodarska zona Hodovo u Stocu.

Kako je navedeno u dokumentaciji Vlade, riječ je o objektima instalirane snage po 150 kW, a koncesija se dodjeljuje na period od 25 godina.

Rok trajanja koncesije počinje teći od dana zaključenja ugovora o koncesiji.

Prava i obaveze koncesora i koncesionara biće definisane ugovorom o koncesiji koji će, uz prethodnu saglasnost Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i pribavljeno mišljenje Kantonalnog javnog pravobranilaštva, u ime koncesora s koncesionarom potpisati ministar privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Krajnji rok za potpisivanje ugovora je 60 dana od dana konačnosti ove odluke.

Eventualne izmjene i dopune ugovora o koncesiji, te raskid ugovora o koncesiji, ukoliko za to nastanu zakonski uslovi, vrši se na isti način i postupak kao kod zaključenja ugovora, navedeno je.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ukidaju se dva kraka saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz Topolu - Osnovna trasa ostaje

Komisija za stručnu kontrolu planske dokumentacije brze saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz opštinu Topola zvanično je predložila da se iz projekta izuzme celokupan krak Zagorica-Svetlić, tako da samim tim ne postoji ni krak Ljubeselo, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović. - Komisija (koju čine predstavnici projektanata predvođeni Građevinskim fakultetom iz Beograda kao i predstavnici naručioca –

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.