NavMenu

Mihajlović: Energetika najveći potencijal za nove investicije i privredni razvoj

Izvor: eKapija Utorak, 10.05.2022. 15:14
Komentari
Podeli
(Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je na konferenciji "Energetika na Balkanu: Tranzicija ka obnovljivim izvorima energije i poboljšanje energetskih mreža", da je energetika, posebno sektor obnovljivih izvora energije, najbitniji za privredni razvoj, investicije i nova radna mesta, posebno u momentima krize.

Ona je na konferenciji, koju organizuje predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji, istakla da je energetsku bezbednost u narednim decenijama nemoguće planirati bez brige o životnoj sredini i bez saradnje i povezivanja.

- Zajedno sa investitorima, našim partnerima iz Italije i ambasadorom razgovaraćemo o unapređenju bilateralnih odnosa, poboljšanju saradnje u energetskom sektoru. Od 2009. godine Srbija i Italija su strateški partneri, blizu 50.000 ljudi zapošljavaju italijanske kompanije kod nas, ali je važno da se povećaju investicije u energetici, pre svega u OIE - rekla je ona.

Potpredsednica Vlade je navela da se energetika i OIE prirodno nameću kao sektor koji može da donese privredni rast, investicije, nova radna mesta.

- Imamo potpuno nov zakonodavni okvir, pohvaljen od cele Evrope, posebno Zakon o korišćenju OIE. Imamo sve uslove za nove investicije i nema vremena za čekanje, potrebno je da što pre počnemo da sarađujemo. Sada je trenutak da pokrenemo potpuno novi investicioni ciklus i da i javni sektor i privatne kompanije učestvuju u tome - rekla je ona, navodi se na portalu Ministarstva rudarstva i energetike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.