NavMenu

Coca Cola sistem u otvaranje punionice gazirane vode u Neresnici uložio 5 mil EUR

Izvor: Beta/eKapija Utorak, 10.05.2022. 14:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Koka Kola (Coca-Cola) je u otvaranje punionice gazirane vode Rosa Homolje u Neresnici kod Kučeva uložila pet miliona evra i zaposlila 50 radnika, rekao je danas generalni direktor Koka - Kole HBC Srbija i Crna Gora, Svetoslav Atanasov.

On je na svečanosti, povodom otvaranja te punionice, istakao da je to četvrta velika akvizicija kompanije Koka kola u Srbiji.

- Ovo je treća punionica u istočnoj Srbiji - rekao je Atanasov i dodao da Koka kola u Srbiji zapošljava 1.700 ljudi, a da je 14.000 radnika vezano za njeno poslovanje.

Naveo je da su investicije Koka kole u Srbiji u 2021. godini bile 900.000 EUR i da ta kompanija poslovanjem u Srbiji doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda 0,6%.

Koka kola je pre pet meseci preuzela punionicu gazirane vode u Neresnici od beogradskog preduzeća Anđelković-Al.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pristvovao svečanosti u Neresnici rekao je da gde god da dođe kompanija Koka kola, ona donosi kvalitet, nova tržišta i rast izvoza, a da će u punionici zaposliti skoro 60 ljudi.

Dodao je da veruje da će Koka kola povećati broj zaposlenih u Srbiji na 2.000 i da joj ne treba tražiti dodatne investicije za lokalnu zajednicu, jer zapošljavaju radnike, isplaćuju plate i plaćaju poreze.


Investicija te kompanije od pet miliona evra, kako je rekao, nije mala, jer je veća od godišnjeg budžeta opštine Kučevo.

- Nenadmašan je osećaj imati Coca-Cola ovde u Neresnici. To znači novi život za ovaj kraj - rekao je Vučić i najavio da će pre septembra krenuti radovi na rekonstrukciji puta Kučevo-Petrovac, kao i da će biti rekonstruisan put Turija-Tumane, preneo je sajt Predsednika Srbije.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil je istakao da neće samo ljudi u Srbiji uživati u proizvodu iz Neresnice, već građani širom sveta, jer će se ovaj proizvod izvoziti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.