NavMenu

Moguće otvaranje Vojvođanske kuće u Trebinju - U planu snažnije povezivanje dve regije

Izvor: Glas Srpske Nedelja, 08.05.2022. 11:49
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: TO Trebinje)Trebinje
Turistička organzacija Vojvodine predstavila je u Trebinju turističku ponudu ove regije u okviru manifestacije "Dani Vojvodine u Trebinju".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da su gastro ponuda, vinski turizam, aktivni turizam prisutni u Trebinju, ali i u Vojvodini, te da su gradske vlasti na raspolaganju da još bolje poveže ove dve regije.

- U 2021. godini najveći broj turista u Trebinju bio je iz Srbije, odnosno Vojvodine, tako da je naš cilj da u narednom periodu još više povežemo ove dve republike, odnosno regije i da se ponosimo dobrim rezultatima - rekao je Ćurić.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević rekao je da "Dani Vojvodine u Trebinju" imaju za cilj da pokažu sve što ova regija ima, te istakao da ovakve manifestacije imaju za cilj da povećaju broj noćenja, ali su i prilika da se nešto nauči od sredina koje su napredne u turizmu kao što je Trebinje.

On je napomenuo da će se sledeće nedelje razgovarati o otvaranju Vojvođanske kuće u Trebinju te da se napravi još bolji oslonac za dalju saradnju.

Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić rekao je novinarima da bi trebinjska pijaca mogla da bude budući brend Trebinja.

On je najavio da će u novembru biti održan novosadski Sajam turizma, te predstavio ideju da se u Novom Sadu organizuje Dan Trebinja s ciljem povezivanja privrednika.


Samostalni saradnik u Turističkoj organizaciji Vojvodine Milica Šušnjić izrazila je zadovoljstvo što nakon tri godine ponovo imaju priliku da predstave turističku ponudu Vojvodine u Trebinju, te dodala da se ova manifestacija do sada osam puta održala u Republici Srpskoj.

Ona je najavila da će se u okviru ove manifestacije, između ostalog, biti predstavljena manifestacija "Tur de Fruška" koja objedinjuje sport, privredu i turizam, a biće održana od 20. do 22. maja na Fruškoj gori.

- Biće predstavljena i gastronomija Vojvodine, koja je veoma značajna tema i nastala je kao miks kuhinja naroda koji žive na prostoru Vojvodine i iz tog razloga je veoma autentična - rekla je Šušnjić, koja je saradnik za razvoj i promociju turizma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.