NavMenu

Nova ulaganja u zlatiborsku Gold gondolu

Izvor: Danas Petak, 06.05.2022. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/S. Petrović)
Zbog radova kojima će se unaprediti rad i proširiti kapacitet uoči letnje sezone, zlatiborska Gold gondola neće raditi od 9.maja do 20 juna.

U čajetinskom JP Gold gondola, najavljuju obimne radove na instalacijama, postavljanje nadstrešnica na početnoj i krajnoj stanici, kao i testiranje dodatnih 18 kabina.

Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola, objasnila je da se od puštanja u rad, konstantno ulaže u unapređenje i bezbednost zlatiborske žičare.

Ona je najavila i rešenje za duge redove gostiju koji su čekali na vožnju na početnoj stanici.

- Krajem 2021.godine, uz podršku Opštinske uprave Čajetina, započeli smo pregovore sa francuskim proizvođačem opreme Poma o nabavci 18 kabina - rekla je Božanićeva i dodala da će, nakon ukidanja epidemijskih mera, kapacitet kabina biti vraćen na prvobitnih deset osoba u jednoj kabini, čime će se skratiti i vreme čekanja putnika na vožnju.

Osim toga, u planu je, kazala je, i poboljšanje softverskih rešenja.

- Kako bi planirani radovi minimalno uticali na naše poslovanje, odlučili smo se da ih obavimo posle prvomajskih praznika do početka letnje sezone. Radovi će početi 9. maja i trajaće do 20. juna i nadamo se da će se odvijati po planu i da ćemo spremno dočekati početak letnje sezone - poručila direktorka Bojana Božanić.

Panoramska žičara, duga 8,94 kilometra, ide trasom od Zlatibora do vrha Tornika i ima međustanicu kod Ribničkog jezera, puštena je u rad u januaru prošle godine.

Njen trenutni kapacitet je 600 putnika po satu u 54 zasebne kabine sa po deset mesta, a maksimalni kapacitet je 90 kabina i 1000 putnika na sat.

Tokom vožnje, koja traje 25 minuta, putnici mogu da uživaju u atraktivnim zlatiborskim pejzažima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.