Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.05.2022.| 15:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jahorina uskoro bogatija za još jedan ski lift - Traži se izvođač

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
OC Jahorina planira da narednu ski sezonu dočeka još spremniji, te je u toku, ali i u planu realizacija nekoliko značajnijih projekata.

U skladu sa planiranim radovima, trenutno je raspisan tender za izgradnju ski lifta Prača.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, procijenjena vrijednost radova je 2,93 mil KM bez PDV-a, odnosno 3,42 mil KM sa PDV-om.

- Planirana trasa ski lifta zauzima linearni prostor dužine oko 955 m i širine zaštinog pojasa od minimum 12 m - dodaje se.

Dalje se objašnjava da je neophodno da se kota pogonske stanice ski lifta Prača nalazi na nadmorskoj visni od cca 1.335 mnv, sa uklapanjem trenda na nivo postojećeg platoa ski poligona. Potrebno je predvidjeti sve neophodne radove kako bi se izvršilo formiranje platoa u zoni polazne stanice ski lifta u radijusu od cca 25 m od polazne stanice.

- Predmet ponude je i odvođenje atmosferskih voda i otvorenih tokova, a u cilju zaštite instalacije od plavljenja. Takođe, potrebno je predvidjeti i spoljno osvjetljenje platoa polazne stanice, u skladu sa važećim propisima za javnu rasvjetu. Obaveza izvođača je da obezbijedi elektro napajanje polazne stanice lifta iz trafo stanice. Kablovi trebaju imati zaštitu, radi sprečavanja eventualnih oštećenja. Ponudom je potrebno obuhvatiti i isporuku i ugradnju opreme sa montažnim materijalom kao i izvođenje svih neophodnih radova, do postizanja potpune funkcionalnosti - stoji u dokumentaciji.

Izlaznu stanicu ski lifta potrebno je projektovati na nadmorskoj visini cca 1.604 mnv prema geodetskoj situaciji. Predvidjeti sve neophodne radove kako bi se pored izgradnje izlazne stanice izvršilo i planiranje terena i formiranje platoa u potrebnom radijusu.

Pri podnošenju ponude neophodno je da ponuđač dostavi:

- generalni dinamički plan izvođenja radova i isporuke roba i usluga koji su predmet ove javne nabavke,
- u sklopu ponude dostaviti idejno rješenje ski lifta sa raspadom stubnih mjesta, polaznih, izlaznih stanica i kablovskih trasa, ucrtano na situacionom planu i podužnom profilu, u analognom i digitalnom formatu.

Rok za prijavu na tender je 25. maj, a ostale informacije možete naći OVDJE.


Osnježavanje lijeve strane ski staze Prača

Još u maju 2021. počeo je rad na sistemu osnježavanja ski staze Prača (lijeva strana). Ova ski staza je osnježena cijelom dužinom od 1.300 metara.

Lijeva ski staza je srednje težine, kategorije plava i crvena, kompletno je uređena, proširena i zatravljena. Po ocjeni skijaša spada u jednu od najboljih i najuzbudljivijih ski staza na Jahorini.

S. Š.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE