NavMenu

AGILOX inteligentno vođeno vozilo (IGV) za novo iskustvo u proizvodnji i skladištu

Izvor: eKapija Sreda, 18.05.2022. 11:54
Komentari
Podeli
Patentiran sistem okretanja za 360⁰, SWARM inteligencija i potpuna autonomija u radu samo su neke od karakteristika ovog inovativnog inteligentno vođenog vozila koje stiže iz austrijske kompanije Agilox.

Slovenačka kompanija Gram Commerce, kao zvanični zastupnik kompanije AGILOX Systems GmbH za područje Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Makedonije u svom prodajnom program nudi AGILOX ONE i AGILOX OCF inteligentno vođena vozila, koja su svoju primenu već našla u proizvodnji i skladištima - na utovaru, istovaru, ali i u okviru redovnih skladišnih operacija, poput komisioniranja.

Pored toga, ova vozila omogućavaju i nadogradnju postojeće skladišne opreme (ulaznog - izlaznog dela proizvodnih linija, industrijskih vrata, automatskih paletnih liftova).

Gram Commerce d.o.o. osnovana je 1992. godine u Mariboru, a u njihovom portfoliju su složena rešenja za automatizaciju u proizvodnji, skladištenju i otpremi robe, koja su nastala kao nastavak rada na polju transportnih
sistema, robotike, klasičnog paletizovanja, liftova, manipulativnih uređaja, električnih vozila Multi-Mover, zaštitne opreme.

Oprema koju distribuiraju izrađena je od najkvalitetnijih materijala, što korisniku garantuje duži vek opreme i visok nivo sigurnosti u radu. Fokus im je na automatizaciji procesa - kako bi se smanjili troškovi, kao i povećala efikasnost i efektivnost. Većina rešenja se implementira kao "ključ u ruke", a izrađuje individualno za svakog kupca.

U njihovim referencama su kako multinacionalne, tako i manje kompanije, koje, zbog izuzetno pozitivnog iskustva iznova poklanjaju poverenje kompaniji Gram Commerce, te sa nekima saradnja traje već više od dve decenije.

Prodajno tržište ove kompanije su Srbija, Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija i zemlje EU.

Moto kompanije je: "Verujemo da optimalna automatizacija proizvodnih i logističkih procesa dugoročno povećava operativnu efikasnost i smanjenje troškova".

Do pojave Agilox inteligentno vođenih vozila, Gram Commerce je logističke probleme svojih klijenata rešavao transporterima, liftovima, AGV uređajima, a ostala su otvorena pitanja kako rešiti probleme u proizvodnji i skladištu,
gde postoje velika prostorna ograničenja. Kako bi rešili taj problem kod svojih klijenata, započeli su sa uvođenjem IGV.

AGILOX OCFAGILOX OCF


Karakteristike AGILOX inteligentno vođenog vozila

- AGILOX je sa svojim patentiranim pogonom pokretljiviji i okretniji od bilo kog drugog vozila unutar skladišta - može se okretati u mestu za 360 stepeni, može ići napred - nazad, izbegava prepreke;

- može se kretati u najužim prolazima, može da otvara brza vrata, podiže palete koje su koso postavljene;

- radi uz pomoć inovativnog softvera;

- ima pogon na četiri točka, što garantuje minimalan radijus kretanja;

- najefikasniji 24-časovni rad sa inteligentnim ciklusima utovara, minimalnom vlastitom težinom;

- rute su optimiziovane i razmena informacija između IGV vozila je besprekorna;

- jednostavna instalacija - dovoljan WLAN i struja za punjenje vozila;

- model Agilox ONE karakteriše maksimalan kapacitet podizanja tereta visine 1 m od 1.000 kg i sve to uz pomoć maksimalne brzine od 1.4 m/s, dok se model Agilox OCF može pohvaliti snagom za podizanje tereta do 1.500 kg, a maksimalna visina podizanih predmeta je 1.6 m.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.