NavMenu

U industrijskoj zoni u Ćupriji firma Hiperion Sol gradi solarnu elektranu

Izvor: eKapija Utorak, 03.05.2022. 12:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Preduzeće Hiperion Sol iz Beograda planira da u industrijskoj zoni u Ćupriji izgradi solarnu elektranu čija procenjena prosečna godišlja proizvodnja iznosi oko 5.88 GWh.

Urbanistički projekat sa planom parcelacije u KO Ćuprija-grad je izradio arhitektonski biro Art Proing Paraćin, a u njemu se navodi da je povod izrade da se omogući zakonska procedura za dobijanje potrebne dokumentacije za izgradnju solarne elektrane na zemlji.

Urbanistički projekat radi se po zahtevu investitora, a površina područja razrade iznosi 52.075 m2 te se nalazi u okviru radne-industrijske zone.


- Na zahtev investitora na predloženoj građevinskoj parceli, koja čini i područje Urbanističkog projekta, planirana je izgradnja solarne fotonaponske elektrane u panelima od oko 4.7 MWp, odnosno 4.05 MW na AC strani, na zemlji pod nazivom FNE Margisol - navodi se u urbanističkom projektu.

Predviđeno je da fotonaponska solarna elektrana se priključuje na niskonaponske razvodne ormane i dalje preko transformatora 35/0.4 kV se dižu na odgovarajući naponski nivo distributivne mreže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.