Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.11.2010.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Niš podržava projekat "Unapređenje konkurentnosti Aerodroma "Konstantin Veliki"

Članovi Gradskog veća Niša jednoglasno su usvojili Izveštaj o realizaciji projekta "Unapređenje konkurentnosti Aerodroma 'Konstantin Veliki'" i Zaključak kojim se odobravaju dodatna sredstva za nastavak realizacije ovog projekta.

Donošenjem ovog zaključka opredeljeno je još 65 miliona dinara za nastavak realizacije projekta do kraja 2010. godine. Očekivanje je da će naredne godine manje sredstava iz gradskog budžeta biti izdvajano kao podrška razvoju Aerodroma "Konstantin Veliki", jer se planira povećanje broj putnika u niškoj vazdušnoj luci.

Crnogorska kompanija "Montenegroairlines", za prethodnih sedam meseci do 31. oktobra 2010. godine prevezla je 14.487 putnika na 242 leta.

Italijanski "Wind Jet" je na 69 direktnih letova do aerodroma "Forli" prevezao ukupno 5.808 putnika.

Realizacijom projekta Unapređenje konkurentnosti Aerodroma "Konstantin Veliki" ostvaren je opšti cilj projekta: unapređenje konkurentnosti Aerodroma i valorizacija razvojnih potencijala Grada Niša i regiona Jugoistočne Srbije.

Cilj ovog projekta nije bio da Grad Niš ostvari dobit njegovom realizacijom, već da se kroz ulaganje sredstava u razvoj avio saobraćaja stave u funkciju privredni i turistički potencijali, promoviše vazdušna luka i pomogne aerodromu u dostizanju samoodrživosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.