NavMenu

EPS u 2005 obezbeđuje sistemsku rezervu za siguran rad elektroenergetskog sistema Slovenije

Izvor: Glas javnosti Četvrtak, 13.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Elektroprivreda Srbije obezbeđivaće u 2005 sistemsku rezervu za siguran rad elektroenergetskog sistema Slovenije. Ceo posao ide preko londonske kompanije Energy financing team (EFT) koja je nedavno pobedila na tenderu u Sloveniji za obezbeđivanje takozvane rezerve.

EFT će Slovencima u celoj 2005. godini obezbediti oko 50 megavata rezervne snage iz Srbije i 100 megavata iz Bugarske. Prema pisanju ljubljanskog Dela, EFT je damping cenom koju je ponudio pobedio slovenačke ponuđače Holding slovenske elektrane i "Gorenje", kao i Hrvatsku elektroprivredu.

Ugovor EPS-a i EFT-a potpisan je pod određenim uslovima: u slučaju da se EFT obrati EPS-u za preuzimanje električne energije po ovom ugovoru, mogao bi da dobije najviše 50 megavata u trajanju do 16 sati u kontinuitetu. U toku meseca mogla bi da budu najviše 3 ovakva zahteva što bi dalo mesečni iznos u energiji do najviše 2,4 gigavat sata, odnosno 28,8 gigavat sata u toku godine, a to je manje od jednog promila potreba EPS-a. Cena kilovata će biti 5 evro centi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.