NavMenu

Aks Express Kurir proširio poslovne kapacitete - Novi sortirni centar sa potpuno automatizovanim sortirnim trakama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 23.05.2022. 08:24
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Aks Express Kurir doo je kompanija osnovana 2007. godine čija je osnovna delatnost prevoz i isporuka pošiljki, a zahvaljujući profesionalnosti i zalaganju svih zaposlenih Aks Express Kurir danas je jedna od vodećih kompanija za paketnu dostavu u Srbiji.

Investicija koja je značajno povećala kvalitet pružanja usluga kompanije i proširila poslovne kapacitete jeste novi sortirni centar, sa potpuno automatizovanim sortirnim trakama koje obezbeđuju kapacitet sortiranja do 100.000 pošiljaka dnevno.

Automatizacija procesa sortiranja je realizovana tako što je novi sistem za sortiranje integrisan sa trenutnim operativnim softverom. Sistem je predviđen da radi u automatskom režimu rada, gde su funkcije prijema paketa, ubacivanja na traku, očitavanja kodova i sortiranja paketa obavlja automatski.

Zahvaljujući automatizaciji procesa značajno je skraćeno potrebno vreme za sortiranje pošiljaka, a to je dalje direktno uticalao na vremena dolazaka linijskog transporta u naše regionalne centre, a samim tim i bržu isporuku ka krajnjim klijentima.

Smanjivanjem i skoro potpunim isključenjem manuelnog rada pri sortiranju značajno je smanjeno i oštećenje pošiljaka dok je logističko pozicioniranje novog sortirnog centra u Beogradu značajno doprinelo smanjenju troškova za naftne derivate.

Novi sortirni centar nalazi se u Beogradu (Foto: Aks Express Kurir)Novi sortirni centar nalazi se u Beogradu

Automatizacija procesa rada neretko dovodi do smanjenja zaposlenih. Kako bi se ovaj problem izbegao, menadžment kompanije AKS je svim zaposlenima koji su radili na manuelnom sortiranju održao obuke i prekvalifikacije kako bi se obezbedio aspekt socijalne održivosti.

Kompanija Aks Express Kurir teži ka inovativnom poslovanju, primenjuje nove i značajno unapređuje postojeće procese i usluge. Uvođenjem franšiznog modela poslovanja, koje od 2017. godine uspešno doprinosi razvoju preduzetništva, ostvareni su vidljivi rezultati u kratkom vremenskom roku. Ovaj model poslovanja, osim rasta broja preduzetnika, kao i ukupnog prihoda kompanije, unapredio je efikasnost poslovanja.

Ažurnost u radu, kvalitet usluge i sigurnost pošiljki je ono čemu kompanija teži i po čemu se prepoznaje na tržištu sa ciljem da zadrži lidersku poziciju na tržištu ekspresnih kurirskih usluga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.