Izvor: eKapija | Utorak, 16.11.2010.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Aktivni građani" u Čajetini - Program za mlade koji žele da menjaju lokalnu zajednicu

(Foto: b)

"British Council", Ministarstvo omladine i sporta i kancelarija za mlade opštine Čajetina pozvale su sve kreativne i mlade osobe koje žele da pozitivno utiču na promene u svojoj zajednici, da se prijave za program "Aktivni građani" do 1. decembra 2010. godine prijave za program "Aktivni građani".

"Aktivni građani" ("Active Citizens") je projekat "British Council"-a u oblasti interkulturalnog dijaloga i društvenog povezivanja. Vizija programa je svet u kome mladi ljudi prepoznaju svoj potencijal i pokušavaju da se angažuju u cilju razvoja njihovih zajednica, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou. Projekat "Aktivni građani" se sprovodi na tri kontinenta u preko 30 zemalja širom sveta. Od marta 2010. godine program se sprovodi u 13 mesta i gradova širom Srbije: Čajetina, Ivanjica, Kladovo, Knjaževac, Kruševac, Lajkovac, Lapovo, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Pančevo, Loznica i Preševo.

Svi učesnici programa proći će kroz poseban trening koji je fokusiran na razvoj veština u oblasti implementacije projekata, timskog rada, globalnog povezivanja i komunikacija. Nakon treninga učesnici će imati priliku da sprovedu najbolje ideje i rešenja kroz društvene akcione projekte koje će jednim delom finansirati opština Čajetina. Najaktivniji učesnici će takođe imati priliku da steknu internacionano iskustvo i razmene znanja sa aktivnim građanima iz drugih zemalja kroz međunarodne događaje.

Prijava za učešće na: www.britishcouncil.rs/ac traje do 1. decembra 2010. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.