NavMenu

Spremno čekaju prvi sneg - "Beograd-put" nabavio još vozila za čišćenje u zimskoj sezoni

Izvor: eKapija Utorak, 16.11.2010. 10:43
Komentari
Podeli

Zimska služba JKP "Beograd-put", koja od ove sezone ima 153 vozila, što je za 15% više nego prethodne godine, počela je da radi danas i biće angažovana do 31. marta, rekao je rukovodilac te službe Željko Maravić, prilikom jučerašnjeg predstavljanja voznih kapaciteta.

– Rok završetka čišćenja ulica prvog prioriteta je dva do četiri sata po prestanku padavina, a drugog prioriteta 48 sati po završetku čišćenja ulica prvog prioriteta. U skladu sa operativnim programom i planom rada Zimske službe, koji je izrađen u saradnji sa Direkcijom za puteve, ove zimske sezone održavamo 720 ulica prvog i 850 ulica drugog prioriteta, što je više od 2.200 kilometara. Zimska služba je angažovana u svih 17 gradskih opština, a podizvođači u opštinama Sopot, Mladenovac i Barajevo. Nabavili smo deset novih kipera, deset specijalnih vozila malog gabarita za rad u sporednim ulicama, a obezbedićemo i tri specijalne zglobne mašine kojima će moći da se radi i u malim ulicama, ali i na delu trotoara – istakao je Maravić.

On je dodao da je od ove godine u nadležnosti Zimske službe i čišćenje 143 stajališta javnog gradskog saobraćaja, JKP "Gradska čistoća" će čistiti 1.089, a JKP "Zelenilo – Beograd" 150 stajališta.

– Na zalihama imamo 8.500 tona soli za predstojeću sezonu, a u planu je nabavka još 15.000 tona. Svake godine povećavamo učešće kalcijum-hlorida u odnosu na natrijum-hlorid jer je ekološki opravdaniji materijal, deluje na znatno nižim temperaturama i ima mnogo bolji učinak nego industrijska so. Radi racionalizacije i ekonomičnosti Zimske službe, započeli smo proces obezbeđenja i postavljanja meteoroloških stanica, koje će biti na teritoriji celog grada. To je velika investicija koja će sigurno imati rezultate, a sledeće godine ćemo realizovati program koji će najviše biti benefit Beogradu, a to je novi sistem skladištenja i održavanja industrijske soli. Postavljaćemo silose u svim našim bazama i tako štedeti supstancu i održati materijal na temperaturi i vlažnosti koja nama odgovara – objasnio je Maravić.

Kako bi ulice grada bile prohodne, više od 660 zaposlenih u Zimskoj službi i 153 vozila sa kompletnom opremom angažovano je 24 sata dnevno u dve smene, sedam dana u nedelji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.