Izvor: eKapija | Utorak, 16.11.2010.| 09:46

"Swisslion Takovo" u 2011. ulaže oko 7,5 mil EUR u razvoj prehrambene industrije u Trebinju

Predsednik koncerna "Swisslion-Takovo" Rodoljub Drašković izjavio je da će u razvoj prehrambene industrije u Trebinju u narednoj godini uložiti dodatnih 15 mil KM (oko 7,5 mil EUR), prenosi SRNA.

Ovaj Hercegovac, rođen u Gacku, koji živi i radi u Beogradu, rekao je da je sa velikom voljom svoj kapital uložio u Hercegovinu, s namerom da se ne ugase postojeća radna mesta, da se otvore nova i da se spasi privreda, navodi SRNA.

On je podsetio da je u poslednje tri godine na ovo područje u više različitih projekata uložio više od 25 mil EUR i najavio:

- Sigurno danas ne bi bilo "Industrije alata Trebinje" da nismo uložili toliki novac i ogroman napor na obezbeđenju posla, tržišta, te na sanaciji vrlo teškog stanja koje smo zatekli - rekao je Drašković, istakavši da je uspeo sačuvati ovaj privredni gigant, kao i sva radna mesta na kojima trenutno radi oko 1.000 ljudi.

On je dodao da je istovremeno sa pojavom viška radnika u tom preduzeću, izgradio uspešnu prehrambenu industriju koja zapošljava oko 200 ljudi.

Drašković je naglasio da planira da investira i u ostale hercegovačke opštine, posebno u Nevesinje i Bileću, jer su siromašnije.

On se kritički osvrnuo na sve one koji su otišli iz Hercegovine i stvorili kapital, a ne žele da u nju i ulažu, ističući da je najviše onih, koji bi, kako je rekao, da ulože dolar, a uzmu dva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.