NavMenu

Otvoren prijemni šalter Republičkog geodetskog zavoda u beogradskoj opštini Savski venac

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.11.2010. 13:41
Komentari
Podeli

U saradnji sa opštinom Savski venac, Republički geodetski zavod otvoren je šalter za uvid u podatke i podnošenje zahteva za usluge Republičkog geodetskog zavoda.

Građanima su na novom šalteru dostupni podaci o vlasništvu i drugim stvarnim pravima na nepokretnostima, digitalni katastarski plan i adresni registar. Takođe, mogu se pregledati i drugi prostorni podaci koji su dostupni na geoportalu "Geosrbija" .

Osim uvida u podatke, od danas se lakše može podneti zahtev za izdavanje podataka iz službene evidencije: prepis lista nepokretnosti, kopija plana katastarske parcele, uverenje o imovinskom stanju, nazivu ulice i kućnom broju, podaci o nerešenim zahtevima za sprovođenje promena na nepokretnostima i o istorijatu promena na nepokretnostima. Traženi dokumenti se preuzimaju na istom šalteru nakon postupanja po podnetom zahtevu.

- Saradnja između Republičkog geodetskog zavoda i opštine Savski venac biće proširena i novim podacima o prostoru, a ova saradnja će predstavljati model za saradnju sa drugim lokalnim samoupravama i državnim institucijama - izjavio je Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.