NavMenu

Netflix se bori sa ogromnim gubicima, planiraju da ograniče deljenje računa

Izvor: Klix Sreda, 20.04.2022. 10:38
Komentari
Podeli
(Foto: Tumisu from Pixabay)
Broj pretplatnika Netflixa je pao prvi put u više od 10 godina rada streaming platforme.

Kompanija je u prva tri meseca ove godine izgubila 200.000 članova, a pad je usledio nakon što su podigli cene na ključnim tržištima uključujući SAD i Veliku Britaniju.

Netflix se takođe, kao i brojne druge kompanije, povukao iz Rusije.

Iz ove firme upozoravaju kako očekuju dodatne gubitke zbog čega su nagovestili i da bi moglo doći do nekih promena u korišćenju same platforme. Naime, plan je da se onemogući deljenje jednog računa kako bi što više članova nagovorili da kupe pretplatu. Odnosno, plan je da za ovakvu vrstu usluge deljenja računa, potražuju više novca.

- Naš rast prihoda znatno je usporio, što pokazuju i naši rezultati i prognoze za dalje. Naša relativno visoka penetracija u domaćinstva koja dele jedan račun, u kombinaciji s konkurencijom stvara prepreke za rast prihoda - rekla je kompanija objavljujući svoje tromesečne rezultate.


Rezultati pokazuju da su poslednji gubitak članova u ovom broju imati u oktobru 2011. godine. Povlačenje iz Rusije koštalo ih je 700.000 pretplatnika, u SAD-u i Kanadi su zbog povećanja ciena izgubili oko 600.000 ljudi, ali i dalje imaju više od 220 miliona pretplatnika u svetu.

U Velikoj Britaniji u prvom tromesečju 2022. godine izgubili su čak 1,5 miliona pretplata, a veliki problem predstavlja im i konkurencija.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.