NavMenu

Do kraja godine počinje dogradnja novog objekta glavne bolničke zgrade u Kikindi

Izvor: RTV Petak, 15.04.2022. 11:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)Ilustracija
U toku su radovi u okviru prve faze rekonstrukcije kikindske Opšte bolnice. Investiciju vrednu 340 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Naredna, druga faza, kojom je predviđena rekonstrukcija glavne bolničke zgrade, odnosno dogradnja novog objekta, trebalo bi da otpočne krajem ove godine, a u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Aktuelnom fazom radova obuhvaćeno je više odeljenja smeštenih u objektima unutar bolničkog kruga. Iako je prvobitni rok za završetak planiranih radova bio 400 dana, situacija na tržištu građevinskog materijala izazvala je pomeranje rokova. U kikindskoj Opštoj bolnici naglašavaju da je važniji kvalitet radova od samih rokova, napominjući da je zgrada u kojoj su se nalazila odeljenja fizijatrije, transfuzije i psihijatrije objekat iz 1889. godine.

- Zgrada koja se trenutno renovira ima oko 740 m2, najzahtevnija je, s obzirom da je i najstarija i najmenje je do sada bila predmet renoviranja. Definitivno, radovi neće biti završeni u maju, možda ni u junu, s obzirom na to da postoji problem sa snabdevanjem građevinskim materijalom - naglasila je dr Vesna Tomin, direktorka Opšte bolnice Kikinda.

Kompletno rekonstruisani objekti, bolji uslovi rada, nova oprema omogućavaju viši kvalite zdravstvene zaštite i razlog su za zadovoljstvo, kako pacijenata, tako i zaposlenih u kikindskoj Bolnici.

- Mnogo nam znači. Do sada je to bilo snalaženje, improvizacija, funkcionisali smo kako smo mogli, ali sada se nadamo da ćemo imati evroske i svetske uslove rada. Našim pacijentima će to puno značiti - rekla je dr Persa Simić, načelnica Odeljenja fizijatrije.

Prema planovima, do kraja ove godine trebalo bi da otpočnu i radovi na rekonstrukciji glavne bolničke zgrade, odnosno dogradnji novog objekta. Kikindska lokalna samouprava obezbedila je 17 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije, dok će radove finansirati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Kako je najavljeno, kompletna rekonstrukcija kikindske Opšte bolnice trebalo bi da bude završena u naredne tri godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.