Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.11.2010.| 13:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Znanje je vrednost" - Predstavljen projekat za razvoj preduzetništva u Vojvodini

Nacionalna služba za zapošljavanje i Garancijski fond AP Vojvodine predstavili su danas projekat "Jačanje javnih službi u procesu pružanja pomoći kod osnivanja novih preduzeća", pod sloganom "Znanje je vrednost".

Reč je o projektu koji finansira Austrijska agencija za razvoj ADA, a podrazumeva organizovanje obuke za sve koji su uključeni u proces stvaranja povoljnog ambijenta za razvoj preduzetništva u Vojvodini. Projekat će trajati 18 meseci.

U tom periodu biće organizovane obuke za nekoliko ciljnih grupa koje svojim delovanjem doprinose razvoju preduzetništva. Pre svega, priliku za obučavanje dobiće oko 100 savetnika i savetnica Nacionalne službe za zapošljavanje i Garancijskog fonda APV kako bi što bolje pružili kompetentnu podršku nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni biznis. Takođe, oko 200 preduzetnika i preduzetnica steći će znanja i veštine potrebne za opstanak i razvoj sopstvenog biznisa, kao i za što bolje pozicioniranje na tržištu.

Pored toga, obuka je planirana i za oko 550 nezaposlenih lica, potencijalnih učesnika konkursa za START UP programe za pokretanje sopstvenog biznisa. Oni će tokom ovog projekta biti pripremljeni za što uspešnije pokretanje vlastitog posla i izradu biznis plana.

Projekat će se odvijati u osam gradova u Vojvodini: Subotica, Sombor, Kikinda, Zrenjanin, Vršac, Pančevo, Novi Sad i Sremska Mitrovica.

Osim Nacionalne službe za zapošljavanje i Garancijskog fonda АP Vojvodine, koji su partneri i korisnici projekta, deo projekta je i Centar za preduzetništvo i menadžment (CPM), dok su nosioci projekta WIFI – kancelarije iz Srbije i Hrvatske, BFI Burgenland - najveći austrijski obrazovni institut i "L und R. Reiter & Riesenfelder", ustanova koja sprovodi socijalna istraživanja za više međunarodnih institucija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.