NavMenu

Biciklistička trka Beograd-Banjaluka od 13. do 17. aprila

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.04.2022. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel1964/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka biće održana u periodu od 13. do 17. aprila, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 16. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Biciklisti će za pet dana preći ukupno 568 kilometara, a poslednjih 30-ak kilometara voziće ulicama Banjaluke.

Kao jedan od domaćina, kako je kazao gradonačelnik Stanivuković, Banjaluka je ponosna što će ugostiti učesnike ovog značajnog sportskog događaja.

- Trka ima, pre svega, sportski, međunarodni, kulturni ali i značaj što povezuje naše narode, građane i gradove. Banjaluka će uvek biti partner ovog događaja – rekao je on.

Takođe, kako je istakao trka se održava u najlepše dane, u proleće i u periodu kada Banjaluka obeležava svoj rođendan.

- Uz trku, tokom celog aprila biće održavani značajni događaji, poput Banjalučkog karnevala, u okviru kojeg će doći učesnici iz brojnih zemalja. Trka se generalno uklapa u jednu viziju grada – gde kažemo da ljudi leti idu na more, zimi na planinu, a za proleće da izaberu Banjuluku – poručio je Stanivuković i pozvao sugrađane da 17. aprila dočekaju učesnike trke u Banjaluci, saopšteno je na sajtu Grada.

Ove godine, cilj trke će umesto Trga Krajine biti kod Hrama Hrista Spasitelja, a druga novina, prema rečima direktora trke, Vladimira Kuvalje jeste da će najkvalitetnija trka u regionu prvi put imati pet etapa.

- Prva startuje iz Beograda 13. aprila. Grad Beograd ove godine se još jače uključio u trku i nakon Obrenovaca startuje se prema Bijeljini, zatim prema Vlasenici i čitav karavan se onda seli u Doboj, koji je prvi put jedan od gradova domaćina. U najdužoj etapi, učesnici će krenuti iz Doboja do Prijedora, zatim poslednja etapa ide od Dervente preko Srpca, Gradiške, Laktaša i završavamo u Banjaluci, gde se voze krugovi kroz grad – pojasnio je Kuvalja.

Istakao je da je trka održana i za vreme korone, 2020. godine.

- Ekipe dolaze iz 30 zemalja i ponosni smo na to što nam se ekipe vraćaju, ali i dolaze nove – zaključio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.