NavMenu

KRONE komercijalna vozila nove generacije osvajaju kupce u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.05.2022. 10:23
Komentari
Podeli
Krone poluprikolice za prevoz kontejnera - Box liner eLTU 4 (Foto: Miloš Majić)Krone poluprikolice za prevoz kontejnera - Box liner  eLTU 4
SEJARI doo je u Srbiji generalni zastupnik firme KRONE kao proizvođača prikolica, poluprikolica i hladnjača. Zahvaljujući kvalitetu proizvoda, KRONE u Srbiji ima veliki broj lojalnih i zadovoljnih kupaca. Srpsko tržište je veoma značajno za ovu vrstu vozila, kako zbog samog geografskog položaja zemlje, između istoka i zapada, tako i zbog mnogobrojnih preduzeća koja obavljaju međunarodni transport.

Grupacija KRONE je jedan od najvećih proizvođača prikolica i poluprikolica u Evropi. Fabrika za komercijalna vozila je deo Bernard Krone Holdinga, sa sedištem u okrugu Emsland.

KRONE fabrika je od samog početka osnivanja, 1906. godine, u vlasništvu porodice čije prezime nosi. Bernard Krone, CEO fabrike u Werlte-u, je predstavnik četvrte generacije koji uspešno upravlja ovom porodičnom firmom.

Trenutna rang lista međunarodnog časopisa Global Trailer za 2021. godinu navodi KRONE, sa oko 45.000 proizvedenih jedinica vozila godišnje, kao jednog od četiri najveća svetska proizvođača prikolica.

Grupacija KRONE zapošljava preko 5.300 ljudi i ostvaruje prodaju od 1,9 mlrd EUR (finansijska godina 2019/20). Osim u Emslandu, KRONE poseduje i sedam proizvodnih pogona u Nemačkoj, Turskoj i Holandiji.

- Nudimo optimalna rešenja za sve transportne zahteve sa prikolicama koje postavljaju standarde u pogledu inovacija i kvaliteta. Jednostavno i bezbedno rukovanje, proverene komponente, prvoklasna izrada i dugoročna zaštita kroz KTL plus praškasti premaz, čine vozila KRONE investicijom koja se definitivno isplati - objašnjava uspešnu KRONE filozofiju generalni direktor prodaje i marketinga, dr Frank Albers.

Krone svojom porodicom Liner pokriva najvažnije segmente u drumskom teretnom transportu: poluprikolica sa ravnom platformom Profi Liner, poluprikolica hladnjača Cool Liner, sanduk za suvi teretni transport, kontejnerske šasije Box Liner. Sve one se mogu konfigurisati u brojnim praktičnim varijantama zahvaljujući modularnom sistemu. Ovo se takođe odnosi na prikolice i karoserije Load Carrier, kao i na dugi kamion Krone. Potpuno obnovljeni Mega Liner je na raspolaganju za maksimalni volumen, što je potrebno, na primer, u automobilskoj logistici i logistici pića.

Model eLTU 4 namenjen je za prevoz 20, 30 i 40 fita kontejnere (Foto: Miloš Majić)Model eLTU 4 namenjen je za prevoz 20, 30 i 40 fita kontejnere

Najvažnije karakteristike nove generacije Profi Liner-a su fleksibilna modularna rešenja, brojne prethodno pocinkovane komponente, robusna konstrukcija sa sopstvenom težinom manjom od 6 t, kao i niske radne sile pri rukovanju kliznom zavesom i zadnjim portalom. Postoji odgovarajuća poluprikolica sa ravnim platformama za svaku primenu: od svestranog Profi Liner-a do stručnjaka kao što je Paper Liner, svaka sa sofisticiranom opremom za osiguranje tereta.

Poluprikolica hladnjača Cool Liner ove godine slavi svoju 25. godišnjicu i predstavlja se kupcima sa brojnim novim rešenjima.

Sa brendom rezervnih delova KRONE Trusted, koji je uveden početkom 2021. godine, isplative su i popravke na starijim prikolicama. Testirani brendirani rezervni delovi su do 50% jeftiniji od originalnih rezervnih delova.

KRONE svojim kupcima obezbeđuje odličnu servisnu podršku i snabdevenost rezervnim delovima, zahvaljujući besprekornoj organizaciji postprodajne mreže. Širom Evrope imaju 11.000 partnera koji korisnicima stoje na raspolaganju.

Osim svojih proizvodnih delatnosti, KRONE za svoj cilj ima zaštitu životne sredine, tako što čitavi timovi konstruktora i istraživača rade na sistemima koji omogućavaju komforno korišćenje vozila, ali i visok stepen zaštite u smislu smanjenja emisije štetnih gasova, buke, minimiziranja otpada i otpadnih voda u proizvodnji.

Za nas je svet sutrašnjice prioritet - KRONE je kao odgovorni i savestan proizvođač sebi postavio visoke ekološke ciljeve za budućnost.


Fotogalerija
Krone vozila
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Saobraćaj

GSP i zvanično zaključio ugovor o nabavci 25 novih tramvaja sa turskom kompanijom Bozankaya - Isporuka prvih vozila za 12 meseci

GSP Beograd objavio je na Portalu javnih nabavki i zvanično Obaveštenje o dodeli ugovora o nabavci 25 novih tramvaja turskoj kompaniji Bozankaya Otomotiv. Ukupna vrednost je nešto više od 7,8 milijardi dinara, odnosno 67,3 mil EUR bez PDV-a, ili oko 81 mil EUR kada se PDV uračuna. To je, po vozilu, 3,23 mil EUR. Kako je ranije objavljeno u odluci o dodeli, rok za isporuku prvog lota od minimum dva vozila je 12 meseci, a rok za isporuku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.