NavMenu

Raiffeisen banka završila akviziciju Credit Agricole banke

Izvor: Beta Petak, 01.04.2022. 14:23
Komentari
Podeli
(Foto: quka/shutterstock)
Rajfajzen (Raiffeisen) banka Beograd objavila je danas da je, nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, uspešno realizovala akviziciju 100% akcija Kredi agrikol (Credit Agricole) Srbija, odnosno Kredi agrikol banke, kao i lizing kompanije CA lizing Srbija.

- Ovom akvizicijom realizujemo dugoročne strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji. Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Rajfajzen banka internešenel, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu - kazao je predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je proces akvizicije započet u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Rajfajzen banke i Kredi agrikol Srbija se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine.

Istaknuto je kako se očekuje da će zahvaljujući tome, Rajfajzen banka povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 odsto i zauzeti treću poziciju po vrednosti ukupne bilansne aktive.


Kreditni portfolio Rajfajzen banke bi nakon pripajanja Kredi agrikol banke trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od milion korisnika.

- Kredi agrikol na najbolji način dopunjuje poslovanje Rajfajzen grupacije u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrednostima koje negujemo. Naši klijenti će nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli - kazao je novi predsednik Izvršnog odbora Kredi agrikol banke Petar Jovanović, koji je do sada bio zamenik predsednika Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.