NavMenu

Kenan Bozkurt, odlazeći predsednik IO Halkbank AD Beograd: Buduće potrebe moramo da predviđamo, promenama moramo da težimo, a adaptibilnost se tretira kao ključni preduslov opstanka

Izvor: PR Petak, 01.04.2022. 08:16
Komentari
Podeli
(Foto: Halkbank)
Kenan Bozkurt, odlazeći predsednik IO Halkbank AD Beograd, gotovo je sedam godina u Beogradu, u Srbiji. Kako kaže, počeci su bili teški i puni izazova. Ipak, od regionalne banke koja ja bila u stečaju, uz veoma slabu infrastrukturu i nepostojanje osnovnog bankarskog proizvoda kao što je platna kartica ili bankomat, Halkbanka je došla do toga da je jedna od retkih banaka u Srbiji koja proizvodi sve kartice "in-house", dakle unutar Halkbanke.

- Pogodnost "inhouse" kartičarstva nudi izuzetno velike prednosti svim našim klijentima, jer u slučaju gubitka ili nestanka kartice, Halkbank AD Beograd u roku od dva radna dana dostavlja svojim klijentima željenu karticu na kućnu adresu - ističe Bozkurt.

Dodaje da ukupan broj bankomata širom Srbije iznosi 93, a najnoviji bankomati imaju i "cash in" opciju, tj. opciju uplate novca na račun. Od 14 početnih poslovnih jedinica poslovna mreža je proširena na 36 filijala širom Srbije. Iz godine u godinu banka beleži sve veći i brži rast, a godina za nama je bila najuspešnija.

- Izdvojio bih dve ključne reči u vezi sa svakim poslovanjem, a to su vizija i misija.

Moja vizija je bila da napravimo modernu banku koja će svojim klijentima omogućiti online otvaranje tekućeg računa iz udobnosti svog doma, a činjenica da možemo da izvršimo plaćanja beskontaktno, koristeći telefon ili privezak za ključeve, Halktag proizvod je sama po sebi fascinantna. A misija je bila da to i ostvarimo. Digitalna transformacija je proces u koji se neprestano ulaže i banka je svojim klijentima već predstavila nove debitne kartice, kreditne kartice, kao i pogodnosti eBanking i mBanking usluga - kaže Kenan Bozkurt.

(Foto: Halkbank)

Brzina tehnološkog napretka primorala je tradicionalno konzervativne i ne tako brze industrije, kao što je bankarstvo, da počnu sa značajnim ulaganjima u savremene tehnologije kako bi ostale relevantne za svoje klijente i konkurentne na tržištu.

- Ja sam to uvideo na vreme, i ponosan sam na sebe i svoje zaposlene što se mi već nalazimo u eri digitalnog bankarstva koje podrazumeva ne samo novi poslovni model, već poslovnu filozofiju koja nas vraća na staru latinsku poslovicu - sve teče i sve se menja. Buduće potrebe moramo da predviđamo, promenama moramo da težimo, a adaptibilnost se tretira kao ključni preduslov opstanka - smatra Bozkurt.

Navodi da u Beogradu živi sedam godina, ali da se od svog dolaska u Beograd nijednog trenutka nije osećao kao stranac:

- Beograd je moja druga kuća. Posećivao sam Beograd i pre početka svog rada na čelu banke i svakog dana upoznajem neki novi boemski kutak Skadarlije, stare osmanlijske kaldrme na Kalemegdanu, labudove sa Dunava na keju kao i kulturološku povezanost Srbije i Turske. Stekao sam dosta prijatelja i poznanstava u Srbiji i mogu da kažem da me je oduševilo gostoprimstvo kome Srbi kao narod pridaju veliki značaj. Volim Beograd, volim Srbiju, volim divnu šumadijsku prirodu, a kako jedna vaša pesma kaže najviše volim april u Beogradu. Gde god krenem nosiću Beograd u svom srcu.

Zatvoreno je jedno važno poglavlje u mom profesionalnom životu i došlo je vreme da otvorim novo.

Za sam kraj želeo bih da izjavim da sam izuzetno ponosan na svoj tim i na sve što smo do sada zajedno uradili. Vodeći se našim sloganom "ljudi pre svega", završio bih ovo kratko obraćanje time da smo na kraju dana, svi mi samo ljudi, baš kao i ja. Čovek pre svega.

Novi predsednik IO Halkbank AD Beograd je Aziz Arslan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.