NavMenu

Usvojen Generalni plan Kragujevca do 2015-te godine, poziv koncesionarima za autoput Kragujevac-Batočin

Izvor: Kapija Šumadije Utorak, 01.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Generalni urbanistički plan Kragujevac 2015. godine koji su usvojili odbornici Gradske skupštine, određuje pravce razvoja iygradnje grada u smeru Lepeničkog bulevara, Industrijske zone i prema Batočini. Novi plan predviđa i obavezu izgradnje poslovnog prostora u prizemlju stambenih zgrada koje će se ubuduće raditi.

 

GUP Kragujevca urađen je prema procenama da će grad za deset godina imati 195.000 stanovnika i da će za njegov razvoj i izgradnju biti potrebno preko 7000 hektara. Ovim planom predviđa se i proširenje prostora za izgradnju industrijske zone, detaljna izrada plana regulacije gradskog jezgra "Prodor", preuređenje lokacije na kojoj se sada nalayi JKP "Gradsko zelenilo" za izgradnju stambenih zgrada i prosirenje univerzitetskog kompleksa.

 

Odbornici Skupštine grada Kragujevca doneli su i odluku da se zatraže koncesionari za izgradnju autoputa Kragujevac-Batočina, kojim bi centralni grad Šumadije, po evropskim standardima, bio povezan sa međunarodnim koridorom 10. O ovom će konačnu reč dati Vlada Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.