NavMenu

Kasni obnova puta od Pljevalja do granice sa Srbijom - Na gradilištu ni mehanizacije, ni izvođača radova

Izvor: Dan Utorak, 29.03.2022. 16:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / schauhi)Ilustracija
Iako je rok za završetak rekonstrukcije putnog pravca Pljevlja-Mihajlovica probijen za osam mjeseci, na terenu još uvijek nema mehanizacije ni izvođača radova. Mještani okolnih sela tvrde da ih niko ne obavještava o poslovima na gradilištu, a da pritom svakodnevno imaju probleme kada su u pitanju nedovršeni radovi. Kažu da štete trpe svi učesnici u saobraćaju, kao i da sve liči na to da se čitav posao realizuje jako neozbiljno.

- Ako kažemo da je sada loša situacija, onda moramo priznati da je bila mnogo lošija tokom prošle godine. Na kraju prošlogodišnjih radova izvršeno je asfaltiranje čime je značajno olakšano kretanje ovim putnim pravcem. Međutim, zanimljivo je da na tom novom asfaltu ima na desetine rupa i da je on već sada propao - kaže za Dan predsjednik Mjesne zajednice Crljenice Neđeljko Unković.

Unković ocjenjuje da je prilikom rekonstrukcije na ovom putnom pravcu pričinjeno niz grešaka, te da mještanima posebno smeta što od Pljevalja do mjesta Ranče nigdje nije predviđeno autobusko stajalište. Unković napominje da su se iz mjesne zajednice u više navrata obraćali na brojne adrese tražeći objašnjenja za nedostatke, ali da u većini slučajeva nijesu dobili odgovore. Izuzetak je Ministarstvo kapitalnih investicija koje je na žalbe mještana MZ Crljenice poslalo odgovor ali, kako kaže Unković, u odgovoru nijesu naveli u kojoj mjeri će nedostaci biti otklonjeni.

- Umjesto konkretnih odgovora saopštili su nam podatke koje uopšte nijesmo tražili - navodi Unković i dodaje da ni sada nemaju nikakvih obavještenja da li će i kada početi radovi.

- Čekamo šta će se na kraju desiti, ali jedno je sigurno - na gradilištu nema mehanizacije za rad – kaže Unković.

On dodaje da ima informacije da su i predstavnici Mjesne zajednice Otilovići i Vijenac pisali prigovore zbog načina rekonstrukcije saobraćajnice Pljevlja-Mihajlovica.

Podsjećamo, rekonstrukcija 13 kilometara saobraćajnice od Pljevalja do granice sa Srbijom početa je krajem avgusta 2020. godine. Prema tadašnjem planu, radovi je trebalo da se završe za 12 mjeseci. Umjesto da se rekonstrukcija okonča prošle godine u avgustu, iz Direkcije za saobraćaj je poručeno da će radovi biti završiti do 15. novembra 2021. godine. Kada i to obećanje nije ispoštovano dato je drugo, po kome se završetak radova očekivao do kraja prošle godine, ali ni to nije ispunjeno.


Trenutno, kolovoz ovog putnog pravca je u većem djelu presvučen sa dva sloja asfalta. Na pojedinim lokacijama drugi sloj asfalta nije u potpunosti povezan, a na nekim mjestima vidna su oštećenja. Prema tvrdnjama predstavnika izvođača radova, neophodno je čitav putni pravac presvući i trećim slojem asfalta. Međutim, pitanje je da li će oštećenja na drugom sloju asfalta biti sanirana ili će treći sloj prikriti sve manjkavosti. Ono što mještane posebno interesuje jeste kada će radovi biti nastavljeni i hoće li biti završeni prije početka ljetnje turističke sezone, jer je ova dionica dio puta od Beograda, preko Prijepolja i Pljevalja, do Žabljaka i Risna.

Vrijednost radova koje izvodi preduzeće Crnagoraput je 8,2 mil EUR a cio posao finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

U zakašnjenju i radovi na drugim putnim pravcima

Pored kašnjenja na putnom pravcu Pljevlja-Mihajlovica, punih 15 mjeseci kasni se sa završetkom rekonstrukcije putnog pravca Pljevlja–Boljanići. Ovaj dio magistralnog puta Pljevlja-Čajniče trebao je da bude završen u decembru 2020. godine. Ne završava se ni putni pravac Bijelo Polje-Pljevlja, a, kako saznajemo, radovi na ovoj dionici kasne gotovo dvije godine i ne mogu se završiti do kraja godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.