NavMenu

Uskoro u Tursku samo sa ličnom kartom, najavio ambasador Hami Aksoj

Izvor: Dnevnik juga Ponedeljak, 28.03.2022. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Aritra Deb/shutterstock.com)
Srbija i Turska imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a dodatni vid liberalizacije putovanja biće omogućavanje srpskim državljanima ulazak u Tursku samo sa čipovanom ličnom kartom.

Sumirajući odnose dve zemlje, ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj navodi, a nacionalni pisani mediji prenose, da se period kroz koji prolazimo smatra najboljim u istoriji Srbije i Turske:

– U januaru je predsednik Aleksandar Vučić posetio Tursku i tada su potpisana četiri bilateralna sporazuma, od kojih je jedan baš iz oblasti turizma. Prošle godine, u našoj zemlji je letovalo 85% više Srba nego 2020., a istovremeno je Srbiju obišlo 95% više turskih državljana. Između naše dve zemlje postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu, koji će uskoro ući u proceduru, ćemo moći da putujemo samo sa čipovanim ličnim kartama - navodi Aksoj, a penosi portal dnevnikjuga.rs.


Ambasador Aksoj je dodao i da je od decembra uspostavljena direktna linija između Beograda i Ankare, a pojedine agencije omogućavaju avionski prevoz do Turske, čarter letovima.

On je izrazio oduševljenje povećanjem broja srpskih turista u Turskoj, ali i izrazio nadu da će sve više njegovih sunarodnika poželeti da bolje upoznaju prirodu, kulturu i turističke potencijale Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Saobraćaj

GSP i zvanično zaključio ugovor o nabavci 25 novih tramvaja sa turskom kompanijom Bozankaya - Isporuka prvih vozila za 12 meseci

GSP Beograd objavio je na Portalu javnih nabavki i zvanično Obaveštenje o dodeli ugovora o nabavci 25 novih tramvaja turskoj kompaniji Bozankaya Otomotiv. Ukupna vrednost je nešto više od 7,8 milijardi dinara, odnosno 67,3 mil EUR bez PDV-a, ili oko 81 mil EUR kada se PDV uračuna. To je, po vozilu, 3,23 mil EUR. Kako je ranije objavljeno u odluci o dodeli, rok za isporuku prvog lota od minimum dva vozila je 12 meseci, a rok za isporuku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.