NavMenu

Mionica gradi vodovod u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu, radovi vredni 32 mil RSD

Izvor: eKapija Petak, 25.03.2022. 15:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Mionica započela je radove na izgradnji vodovodne mreže u dužini od 14 kilometara u dva zaseoka u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu. Očekuje se da radovi budu gotovi za godinu dana kada će u ovim krajevima više od 300 meštana prvi put dobiti pijaću vodu na svojim česmama.

Opština Mionica izdvojila je 32 mil RSD, a radove izvodi Javno komunalno preduzeće Vodovod Mionica.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove i istakao značaj unapređenja uslova života kroz izgradnju vodovoda.

- U mioničkim selima intezivno se radi na poboljšanju vodovodne infrastrukture. Višedecenijski problem snabdevanja vodom u delu Gornjeg Mušića i Todorin Dolu biće uspešno rešeni. Uredno vodosnabdevanje nema alternativu i zato činimo sve da pronađemo nova izvorišta i proširimo mrežu. U prethodnom periodu, posetili smo ljude koji žive ovde, razgovarali sa njima i došli smo do zajedničkog rešenja. Tada smo dogovorili da će opština izdvojiti sredstva za izgradnju vodovodne mreže, a danas smo ovde da to i potvrdimo. Moramo ulagati u razvoj ruralne infrastrukture i omogućiti ljudima na selu najbolje uslove. Prošle godine, u ova dva sela asfalitrano je više od 2 kilometra asfalta, a sada gradimo i vodovod. Ponosan sam na zajednički rad opštine i njenih građana – istakao je Janković.

Janković je naglasio i značaj projekta vodovodnog sistema Kotline-Rajković, kojim će biti rešeno vodosnabdevanje sedam sela u Mionici. Za rekonstrukciju vodovoda Kotline – Rajković, Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave opredelilo je 16,2 mil RSd a opština učestvuje sa 3,5 mil RSD.


- Radove na rekonstrukciji vodovoda Kotline-Rajković u dužini od 3,6 km privodimo kraju. Realizacijom ovog projekta ukinuće se letnje restrikcije, a u selima Golubac, Bukovac, Robaje, Krčmar, Mratišić, deo Osečenice i u Rajkoviću dugoročno rešiti problem vodosnabdevanja. Zahvaljujem se Vladi, koja je prepoznla važnost ovog projekta i izvdvojila sredstva. Intezivno radimo na tome da svakom građaninu obezbedimo čistu pijaću vodu. Rešili smo i problem vodosnabdevanja u delu Šušeoke, a u Klašniću smo izgradili 1,8 km vodovodne mreže. Primarna mreža izgrađena je prošlog leta, radove je finansirala opština, a izgradnju sekundarne mreže finansirali su građani Šušeoke i Klašnića. Zajedničim snagama uspeli smo da rešimo problem, a najbitnije od svega je da su meštani ovog dela opštine dobili vodu – dodao je Janković.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.