NavMenu

Međunarodni sajam turizma otvoren na Beogradskom sajmu

Izvor: Beta Četvrtak, 24.03.2022. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: Beogradski sajam)
Međunarodni sajam turizma otvoren je juče na Beogradskom sajmu pod sloganom "Između planina i mora", a trajaće do 27. marta.

U okviru 43. Sajma turizma biće održan i 17. Međunarodni sajam hotelsko - ugostiteljske opreme Horeca - oprema, a 25. i 26. marta 12. Međunarodni sajam vina Beovajn (Beowine).

Ministarska trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je otvarajući te sajamske manifestacije kazala da će Srbija ostati "atraktivna tačka na globalnoj turističkoj mapi" i dodala da joj je čast što će tokom sajma Beograd ugostiti ministre brojnih zemalja, što će doprineti jačoj turističkoj saradnji.

Ona je navela da je u Srbiji u 2021. godini ostvareno 1,5 milijardi deviznog priliva od turizma, čime je oboren rekord iz 2019. godine.

Turizam, po rečima ministarke, kao prilagodljiva industrija može da opstane uprokos nepovoljnim dešavanjima u svetu i ratu u Ukrajini, iako će trpeti posledice.

- Ako je mogao da opstane u periodu kovida - 19 verujem i da ćemo u teškim uslovima tokom ove godine uspeti da nastavimo sa trendom rasta - poručila je Matić.

Ukazala je na značaj regionalnog povezivanja zemalja u oblasti turizma, jer se samo tako mogu prevazići izazovi i teška vremena.


Na međunarodnom sajmu turizma učestvovaće više od 40 domaćih i stranih tur - operatora, a predstaviće se 13 zemalja: Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Prvi put će na Sajmu turizma biti predstavljene nove destinacije - Malezija i Sao Tome i Principe.

Sajam je otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a 27. marta od 10.00 do 18.00 sati.

Cena pojedinačne ulaznice za sajam je 400 RSD, a grupne 300 RSD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.