Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.11.2010.| 11:23

Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji - "Ambero consulting" savetuje gradove i opštine

Gradonačelnici i predsednici 13 gradova i opština potpisali su Memorandum o razumevanju sa firmom "Ambero consulting" o implementaciji projekta "Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji", koji finansira Nemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Glavni cilj projekta je osnaživanje sposobnosti lokalnih samouprava i relevantnih institucija za upravljanje zemljištem za ekološki održivo, socijalno uravnoteženo i efikasno upravljanje prostornim razvojem. Tokom sprovođenja projekta biće razmenjena iskustva u vezi novih instrumenata upravljanja zemljištem, poboljšaće se pravni i institucionalni okviri i unaprediće se stručno obrazovanje i usavršavanje kroz praktičnu primenu znanja.

Osnovne aktivnosti projekta su razvoj ljudskih resursa i izgradnja kapaciteta relevantnih institucija za primenu novih instrumenata upravljanja zemljištem, organizacioni razvoj, unapređenje prakse razmene znanja i iskustava među institucijama i pružanje pravnih saveta. Rezultati projekta će doprineti jačanju kapaciteta u upravljanju zemljištem na lokalnom nivou, kao i uvođenju novih metoda iz ove oblasti. U realizaciju projekta biće uključena profesionalna udruženja i fakulteti što će doprineti izgradnji kapaciteta i stručnog znanja iz oblasi upravljanja zemljištem na lokalnom nivou.

Potpisivanju su prisustvovali Đorđe Staničić iz SKGO, ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, pomoćnik ministra Nebojša Janjić, ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Volfram Mas, direktor GTZ u Srbiji Uve Stumpf , Harald Mueller iz firme "Ambero consulting".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.