NavMenu

U Kanjiži otvoren najmoderniji proizvodni pogon Wienerbergera - Najveća investicija kompanije u vrednosti od 19 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 23.03.2022. 15:35
Komentari
Podeli
Proizvodni pogon Wienerberger u Kanjiži (Foto: Stefan Stanković)Proizvodni pogon Wienerberger u Kanjiži
Predstavnici kompanije Wienerberger, jednog od svetskih lidera u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala i infrastrukturnih rešenja, uz prisustvo zvaničnika i stučne javnosti, svečano su otvorili najmoderniji proizvodni pogon u Kanjiži.

- Zahvaljujući kapitalnom ulaganju u vrednosti od 19 mil EUR za unapređenje svih segmenata poslovanja, kompanija Wienerberger povećaće tržišnu aktivnost i unaprediti ključne parametre svog poslovanja – naveli su iz ove kompanije.

Prema rečima Ivana Vujisića, direktora i člana upravnog odbora kompanije Wienerberger, modernizacija novog proizvodnog pogona, koja će visokokvalitetnoj radnoj kategoriji omogućiti još bolje uslove za proizvodnju i dalji razvoj, predstavlja deo strategije rasta kompanije.

- Visinom ove investicije kompanija Wienerberger još jednom potvrđuje svoju želju za ulaganjima koja će poslovanje podići na još viši nivo i osigurati lidersku poziciju u narednih nekoliko decenija, kako na našem, tako i na inostranim tržištima. Od momenta uspešne privatizacije fabrike u Kanjiži investirano je više od 64 mil EUR. Uz modernizaciju u svakom delu proizvodnje i kontrolu kvaliteta koja je na najvišem svetskom nivou, svim ulaganjima imamo za cilj da u ovu godinu zakoračimo na jednom očigledno višem nivou u svakom segmentu ponude.

Investicija je obuhvatila modernizaciju kompletno novog pogona sa svim mašinama potrebnim da se proizvodi najkvalitetniji i najmoderniji crep na tržištu Evrope. U kompaniji poručuju da važan aspekt ove investicije predstavlja održivost, pri čemu fabrika ispunjava najviše standarde u pogledu efikasnosti i uticaja na životnu sredinu, što potvrđuje i Eko znak koji proizvodi ove kompanije nose već godinama unazad.

- Kompanija Wienerberger posluje u skladu sa interesom šire društvene zajednice, na moderan i ekološki način, što potvrđuje i žig Privredne komore Srbije, "Čuvarkuća", koja garantuje da su svi proizvodi urađeni na prirodan i ekološki način - izjavio je Miroslav Lutovac, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.
(Foto: Stefan Stanković)
Protekla godina je za kompaniju Wienerberger bila najuspešnija na svetskom nivou sa skoro 4 mlrd EUR prihoda, a istorijski najbolja za Wienerberger u Srbiji.

- Ekspanzija kompanije Wienerberger, vodeće kompanije u građevinskoj industriji, dokaz je da je Srbija veoma interesantna investiciona lokacija i kao takva od velikog značaja za ceo region. Austrijsko-srpska saradnja je posebno jaka u oblasti privrede i trgovine, o čemu svedoči prisustvo preko 450 austrijskih kompanija u Srbiji - naglasila je Erika Teoman–Brenner, trgovinska savetnica pri Ambasadi Austrije.

Kompanija Wienerberger kontinuirano ulažući u razvoj poslovanja, godinama generiše snažnu vrednost za lokalnu ekonomiju i zajednicu u kojoj posluje.

- Opština Kanjiža je veoma bogata prirodnim resursima, koje treba koristiti na preduzimljiv način, istrajno i hrabro, oslanjajući se pri tom na tehničke inovacije i na društveno odgovorno ponašanje i poslovanje. Baš ove osobine čine da kompanija Wienerberger bude lider industrijskog razvoja opštine Kanjiža. Fabrika već više od veka postoji u našem gradu i sve vreme je oslonac našim sugrađanima i njihovim porodicama. Poslovni napredak je važan i za našu zajednicu i verujem da ćemo i u buduće moći da računamo na kompaniju Wienerberger i njenu snagu u razvoju naše opštine - izjavio je Fejstamer Robert, predsednik opštine Kanjiža.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.