NavMenu

Dogovorena saradnja Kliničkog centra Srbije i nemačkog UKC Šlezvig-Holštajn

Izvor: eKapija Sreda, 23.03.2022. 09:52
Komentari
Podeli
(Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll)
Između Kliničkog centra Srbije (KCS) i Univerzitetskog kliničkog centra Šlezvig-Holštajn u Kilu (Nemačka) dogovorena je saradnja koja će podrazumevati razmenu stručnjaka i uvođenje novih metoda u lečenju pacijenata. Saradnju između jedne od najboljih nemačkih klinika i KCS dogovorili su dr Jens Šolc i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prilikom posete Nemačkoj, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Šolc je rekao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da ugosti ministra zdravlja Srbije.

- Ovo je izuzetna prilika da pokažemo našu novu zgradu, digitalizaciju, logistiku i opremu, operacione sale, pedijatriju i Urgentni centar. Ministar nas je obavestio da ste i u Srbiji upravo izgradili i otvorili novi klinički centar koji izgleda neverovatno kao naš, i ovo je sjajna prilika za razmenu ideja kako dugoročno da sarađujemo i da unapredimo budući rad naših centara - rekao je Šolc.

Lončar je zahvalio Šolcu na tome što je u trenutku pandemije, ali i dešavanja u Evropi, izdvojio gotovo tri sata za razgovor i dogovore.

- Na licu mesta smo mogli da vidimo kako izgleda jedna od najboljih bolnica u Nemačkoj, koja je tako zvanično i ocenjena. Dogovorili smo dalju saradnju - rekao je Lončar i dodao da očekuje profesora Šolca u Beogradu, kako bi se saradnja nastavila.

Pojasnio je da je dogovorena saradnja u vezi sa razmenama stručnjaka, i u uvođenju novih metoda, koje se u Srbiji još ne sprovode.

Sa ministrom, Klinički centar u Kilu obišli su i direktor Urgentnog centra KCS dr Marko Ercegovac i direktor Tiršove dr Siniša Dučić, a srpska delegacija se upoznala sa načinom rada te zdravstvene ustanove, koja godišnje prihvata oko 450.000 pacijenata i druga je najveća zdravstvena ustanova u Nemačkoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.