Izvor: Novosti | Utorak, 02.11.2010.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Bosch" pokreće proizvodnju u Srbiji?

Srbija bi, ako pregovori urode plodom, mogla da bude 61. zemlja u kojoj će nemačka kompanija "Bosch" pokrenuti svoju proizvodnju. Predsednik Srbije Boris Tadić je nedavno u nemačkoj pokrajini Baden-Virtenberg razgovarao upravo o eventualnim investicijama ove firme u Srbiji.

Oni još razmatraju i druga tržišta, a ako se konačno opredele za našu zemlju, fabriku bi gradili blizu Beograda.

Do sada je Srbija privlačila najzvučnija imena iz sveta finansija i telekomunikacija. Finansijsko poslovanje je delatnost u koju se donedavno slilo najviše direktnih stranih investicija - više od 1,5 milijardi dolara. Dolaskom kompanije "Fiat", međutim, i profil zainteresovanih investitora se menja. Srbija danas pre svega privlači komplementaše.

Od 17 najvećih stranih investicija na spisku SIEPA-e za 2010. godinu, četiri su iz automobilske industrije. Pored kompanije "Fiat", tu su "Magneti Marelli" koji gradi fabriku, ali i novi pogon slovenačkog "Grah automotiva" i "Yura" fabrika u Rači.

"Sa kompanijom "Bosch" smo već duže u kontaktu", kažu u SIEPA i dodaju da je investicija prilično izvesna, a projekat bi bio iz auto-industrije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.