Izvor: eKapija | Ponedeljak, 01.11.2010.| 12:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Engineers" na Evropskoj nedelji Interneta - Jedina firma iz Srbije na festivalu u Londonu od 8. do 12. novembra

Evropska nedelja Interneta biće održana prvi put od 8. do 12. novembra u Londonu, gde će se vodeće evropske i svetske Internet kompanije okupiti na jednonedeljnom festivalu proslavljajući prosperitetnu industriju digitanlnih medija i njenih aktera. Jedini predstavnik iz Srbije na tom festivalu je beogradska firma "Engineers".

Festival se biti održan zahvaljujući podršci lidera industrije digitalnih medija kao što su "Tweetdeck", "The Guardian", "Moo.com", "Google", BBC, "Channel 4", "New Media Age" i "Creative Review", kao i glavnog sponzora "Yahoo". Ove i mnoge druge vodeće evropske i svetske kompanije će organizovati dešavanja po celom Londonu uključujući konferencije, tehnološke demo panele, diskusije, edukacione programe, sastanke i žurke.

Firma "Engineers" iz Beograda, poznata u industriji digitalnih medija zapadne Evrope, okuplja kreativni tim programera i dizajnera modernih web aplikacija i pruža široki spektar usluga koje su podržane izuzetnim međunarodnim iskustvom.

Osnivač firme "Engineers", Ivan Trajković, održaće dve prezentacije na Evropskoj nedelji Interneta na prestižnoj lokaciji u samom centru Londona, svetski čuvenom Sohou.

Prva prezentacija, zakazana za 8. novembar u 14:00 pod nazivom "Primena servisno orijentisane arhitekture na uštedu vremena i novca", kao publiku će imati preduzetnike koji se upuštaju u osnivanje Internet biznisa. Ivan Trajković će sa prisutnima podeliti svoju ekspertizu sa tehničke i poslovne perspektive i demonstriraće primere direktne primene razvoja brzih, skalabilnih i bezbednih web aplikacija.

Druga prezentacija, zakazana za 9. novembar u 15:00 pod nazivom "Neke stvari možete kupiti onlajn, za sve ostalo tu je ShoppingAnalyzer". Prvi put će javno biti predstavljen taj novi web projekat firme "Engineers" čiji cilj je da svakoj kompjuterski pismenoj individui postane svakodnevna alatka za vođenje i planiranje ličnih finansija. Biće demonstrirano kako ova aplikacija pozitivno utiče na svakodnevni život i kako korisnicima može smanjiti redovne troškove u ličnom i poslovnom životu.

Internet Week Europe organizuje Međunarodna akademija digitalne umetnosti i nauka (International Academy of Digital Arts & Sciences), koja je i organizator sestrinskog festivala - Njujorška nedelja Interneta.

Evropski festival će nadograditi uspeh Njujorškog festival koji je do sad imao više od 150 učesnika u 2010. godini uključujući kompanije - "Yahoo", "YouTube", "Mashable", AOL, "Time Warner", "Pepsi", "Motorola", "The New Museum", New York University i "Foursquare" u kooperaciji sa kancelarijom gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.