NavMenu

F1 Show Run u Beogradu - Posle 83 godine "bolidi" na jesen ponovo na ulicama prestonice

Izvor: Danas Nedelja, 13.03.2022. 16:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Digital Storm/shutterstock.com)Ilustracija
Povodom obeležavanja godišnjice jedine Gran-pri trke održane u Beogradu 1939. godine, trka bolida formule 1 "F1 Show Run Beograd" od Studentskog parka do Terazija održaće se 17. septembra ove godine.

Prvi i poslednji put kada je Beograd imao sličan događaja, preteču trka Formule 1, bio je Beogradski Gran Pri održan 3. septembra 1939. godine čija je trasa vodila oko Kalemegdana.

Prvi put posle 83 godine Formula 1 biće predstavljena građanima Beograda, ne kao eksponat, već kao "bolid" koji se kreće ulicama grada.

Posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i mnogih drugih svetskih lokacija, na ulicama Beograda "osetiće se duh Formule 1", pod pokroviteljstvom kompanije Red Bull Racing Teama, ekipi za koju vozi aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferštapen.

Upravo u 2022. godini, u kojoj Holanđanin brani titulu, "Red Bull Racing" bolid kroz revijalni program i performanse voziće britanski vozač Dejvid Kultard – pobednik 13 trka Formule 1 koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobedničko postolje.


Kultard, čije su se trke pratile od 1994. do 2008. godine, kada se zvanično penzionisao, voziće bolid Formule 1 ulicama Beograda, a kako je najavljeno iz organizacije, to će biti samo jedan deo programa – nemačka ekipa "Red Bull Drift Brothers" prirediće drift šou, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiježi, specijalisti za "stunt" vožnje.

Kako je saopšteno, bolid Sebastijana Fetela iz 2011. godine biće viđen na ulicama Beograda u akciji, a u narednim mesecima biće objavljivani satnica, kompletan program i svi detalji važni za posetioce spektakla.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.