NavMenu

Počeo Kopaonik biznis forum - Do 9. marta u znaku održivog razvoja

Izvor: Beta Nedelja, 06.03.2022. 11:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MariSmithPix)Ilustracija
Na Kopaoniku je počeo 29. Kopaonik biznis forum koji će do 9. marta okupiti 1.000 učesnika, a centralna tema biće "Srbija 2030: Agenda održivog razvoja".

Tokom četiri dana biće održane tri plenarne sesije, kao i 33 panela na kojima će govoriti oko 200 učesnika.

Kako su istakli predstavnici organizatora, Saveza ekonomista Srbije, učesnici skupa će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomski i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava, i gde vide Srbiju 2030. godine.

Ukazali su da je Kopaonik biznis forum platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada urađenog, kao i definisanje održive ekonomske politike.

Zainteresovani će imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti, kao i rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini.

Razmatraće i digitalizaciju, IT sektor, startap preduzeća, potom domete makroekonomske politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem, a najavljeno je i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.

Teme će biti i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljopivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje, analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.