NavMenu

Uručen projekat za izgradnju biciklističke staze Odžaci-Karavukovo

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.10.2010. 09:01
Komentari
Podeli

Pokrajinska sekretarka za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo Dušanka D. Sremački uručila je juče predsedniku opštine Odžaci Predragu Cvetanoviću, projekat za izgradnju biciklističke staze Odžaci-Karavukovo.

Reč je o projektu koji je značajan za razvoj saobraćajne infrastrukture u opštini Odžaci, poboljšanje teritorijalne pristupačnosti, razvoj turizma i turističkih potencijala, te za unapređenje privrede i životne sredine.

Prema projektnoj dokumentaciji, koju je izradio "Vojvodinaprojekt", predviđeno je da biciklistička staza, u dužini od 5 kilometara, kreće od izlaza iz Odžaka prema naseljenom mestu Karavukovo, i da prolazi kroz ovo mesto. Za sredstva za realizaciju projekta opština Odžaci konkurisaće kod pokrajinskih fondova, a projekat bi trebalo da bude realizovan do proleća predstojeće godine.

Pokrajinska sekretarka Dušanka D. Sremački naglasila je da je biciklizam tradicionalni vid saobraćaja i komunikacije u Vojvodini, koji je potrebno unaprediti razvijanjem mreže novih biciklističkih staza i rekonstrukcijom postojećih.

- Obnavljanje i razvijanje ovog vida saobraćaja doprinosi pristupačnosti prostora unutar Vojvodine, ali i njenom povezivanju sa susednim zemljama, pogotovu ako se ima u vidu činjenica da kroz našu pokrajinu prolazi prolazi veoma značajan međunarodni biciklistički put EURO VELO 6 - rekla je Dušanka D. Sremački.

Ona je dodala da je unapređenje ovog vida saobraćaja definisano i u strateškim planskim dokumentima: Prostornom planu Republike Srbije, Regionalnom prostornom planu za AP Vojvodinu, čija je izrada u toku, i u prostornim planovima opština/gradova.

- Planskom dokumentacijom se definiše, identifikuje i valorizuje turistički potencijal određenog prostora, u skladu sa zahtevima savremene turističke potražnje i principima odgovornog i održivog turizma - navela je Dušanka D. Sremački.

Predsednik opštine Odžaci, Predrag Cvetanović zahvalio se na strateškom dokumentu koji je Pokrajinski sekretrijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo darovao opštini Odžaci, istakavši da je reč o značajnom projektu koji će olakšati svakodnevni život i komunikaciju stanovništva u Odžacima i Karavukovu. Cvetanović je takođe naglasio da je realizacija projekta značajna za razvijenje turističkih potencijala u ovoj opštini, posebno ako se uzme u obzir činjenica da ovom stazom prolazi sve više biciklista iz inostranstva, ali i zbog toga što im omogućava bolju komunikaciju na dva granična prelaza - kod Bogojeva i Bača.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.