NavMenu

Održan peti onlajn dijalog bilateralnih komora sa Ministarstvom rudarstva i energetike

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.02.2022. 17:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Tumisu)Ilustracija
U okviru zajedničke inicijative Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), Francusko-srpske privredne komore, Komore italijansko-srpskih privrednika i ovaj put u proširenom sastavu sa Belgijsko-srpskom poslovnom asocijacijom i Helenskim privrednim udruženjem Srbije, uspešno je održan "Dijalog sa Ministarstvom rudarstva i energetike", saopštio je AHK Srbija.

U okviru dijaloga je članovima navedenih bilateralnih organizacija pružena prilika da dobiju odgovore na pitanja relevantna po njihovo poslovanje, a iz domena Ministarstva. Cilj održavanja događaja ovakvog formata je uspostavljanje kontinuiranog dijaloga privrede, odnosno kompanija članica bilateralnih organizacija sa jedne strane, i zvaničnih institucija sa druge.

Veliki broj zainteresovanih učesnika je svojim aktivnim učešćem potvrdio značaj i prepoznao korist petog po redu održanog dijaloga, navodi se u saopštenju. Okupljene kompanije imale su priliku da dobiju detaljne i konkretne odgovore na svoja pitanja, kao i da se informišu i upoznaju sa aktuelnostima i planovima iz sektora rudastva i energetike.

Predstavnici Ministarstva - državni sekretar Zoran Lakićević i pomoćnik ministarke Milan Macura su u saradnji sa svojim timovima, kolegama iz Sektora za energetsku efikasnost i toplane, Sektora za elektroenergetiku, Sektora za naftu i gas i Sektora za geologiju i rudarstvo, obuhvatili širok spektar tema poput strategije razvoja energetike i programa njegovog ostvarivanja, informacije o akcionom planu, pojašnjenja o uredbama, o planiranim novim modelima ugovaranja privrede u okviru energetskog sistema, o procedurama, rokovima, programima podrške i subvencijama, kao i mnoge druge.


Svesni značaja ovakvih inicijativa za obe strane, navedene bilateralne komore u Srbiji nastavljaju organizovanje "Dijaloga sa institucijama" i podsećaju da je konkretan i konstruktivan dijalog predstavnika privrede i institucija jedan od stubova za uspostavljanje uspešnijeg poslovanja i bolje saradnje lokalnih i međunarodnih kompanija u Srbiji, zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.