Izvor: eKapija | Utorak, 22.02.2022.| 16:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na obali Tare niče eko hotel Tara Retreat sa četiri zvezdice (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Platinum Distribution iz Tivta planira izgradnju eko hotela Tara Retreat sa četiri zvjezdice u Moračkom Trebaljevu, na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi restoran Terase na Tari.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koji je izradio AIM studio iz Podgorice, a na koji je saglasnot dao i glavni državni arhitekta, gradiće se tri objekta koji će biti povezani zajedničkim sadržajima i kao takvi činiti jednu cjelinu.
Hotel je pozicioniran tako da prati rijeku, maksimalno se udaljavajući od magistrale i otvarajući se prema rijeci i okolnoj prirodi.

- Objekti A i B su projektovani kao jedna cjelina - sa zajedničkim ulazom i lobijem koji je prolazan i preko koga posjetioci pristupaju terasama koje se kaskadno spuštaju ka rijeci. Objekat C ima zaseban ulaz sa recepcijom i povezan je sa A i B podzemnom toplom vezom. Objedinjuje šest zasebnih cjelina - vila, povezanih sa recepcijom - stoji u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
Spratnost objekata A i B je Su+Pr+Pk i imaju zajednički ulaz na niovu prizemlja. Ispred ulaza planiran je drop-off, odnosno proširenje pristupne saobraćajnice sa privremenim zaustavljanjem i parkiranjem autobusa.

U objektu A se nalazi restoranski blok sa kuhinjom dok je u objektu B wellness i spa blok sa zatvorenim bazenom. Restoran i SPA centar se kaskadno spuštaju prema rijeci u dijelu koji je isturen u odnosu na glavni korpus objekta i imaju stakleni krov za uživanje u vizurama prema šumi. Na spratu se u svakom objektu nalazi po šest apartmana.

U suterenu su predviđene tehničke prostorije potrebne za opsluživanje hotela, ekonomsko dvorište, magacini i hladnjače, prostorije zaposlenih, vešeraj, skladišta namještaja otvorenih terasa, te servisini hodnici sa toplom vezom sa objektom C.

Na prizemlju smješteni recepcija, loby, javni toaleti, lounge bar sa salom za ruski bilijar, restoran sa otvorenom kuhinjom i VIP zonom za 20 korisnika, spa centar sa zatvorenim bazenom kao i dva poslovna prostora, retail i prodavnica domaćih proizvoda (vina i mesa).

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
Potkrovlje je smještajnog karaktera i sadrži tri tipa smještajnih jedinica i komunikacije. Svi tipovi su jednosobni apartmani i svaki apartman je vizurama okrenut prema rijeci Tari.

Objekat C je spratnosti je Po+P+1+Pk. U njemu su projektovane četiri smještajne jedinice (trosobni apartmani) sa spavaćom zonom na prvom spratu i u potkrovlju.

Vertikalna povezanost dnevne zone u prizemlju i noćne zone ostvarena je trokrakim stepeništem i liftom koji se u podrumskoj etaži završavaju u zoni spa centra. Ukupna površina jedne apartmanske jedinice je 280,95 m2.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
Na prizemlju su smješteni ulazni hodnik sa garderoberom i toaletom, zatim dnevni boravak i kuhinja sa trpezarijom. Na prvom spratu se nalaze dvije dvokrevtne sobe sa kupatilom i garderoberom, dok se u potkrovlju nalazi jedna dvokrevetna soba sa istim sadržajima.

Saobraćajni pristup planiran je sa soabraćajnice magistralnog puta. Projektovano rješenje predviđa pristupnu ulicu kojom se pristupa objektima A i B, kao i otvorenom i ozelenjenom parkiralištu kapaciteta 49 parking mjesta. Pristup objektu C odvojen je i riješen sa ograničenim pristupom na parking koji obuhvata 12 parking mjesta. To znači da je za objekat eko hotela predviđeno ukupno 61 parking mjesto, što zadovoljava propisane uslove.

Pješački prilazi biće ostvareni preko trotoara koji prate projektovane ulice, dok se objektu C pristupa stepeništem, odnosno rampom koja se od parkinga spušta prema samom objektu.Fotogalerija
Eko hotel Tara Retreat

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE